Clifden in Ierland

Met de boot naar Ierland

Geplaatst door Siomara Mac Donald op maandag 05 december 2022

Ook wel te omschrijven als het land met 50 tinten groen: Ierland! Het land waar ze St. Patrick’s Day vieren, waar muziek centraal staat en de woeste kliffen de aandacht trekken. Met het vliegtuig sta je binnen anderhalf uur in Dublin, Belfast of Cork, maar met je rondreis door Ierland met je eigen auto is leuker!

Aan boord van de ferry

Vanuit Hoek van Holland stap je aan boord van de eerste ferry van jouw vakantie: aan boord van Stena Line. Zij noemen de overtocht naar Ierland ook wel een landburg, want je gebruikt Engeland letterlijk als een ‘brug’ om in Ierland te komen. Naast Ierland ontdek je ook de pittoreske plaatsen in Cotswolds in Engeland. Nu je er toch bent, waarom zou je niet de toeristische route nemen? Zo wordt reizen naar Ierland nóg leuker.

De tweede ferry naar Ierland vertrekt veelal vanuit Wales direct naar Dublin. Aan boord van de ferry heb je genoeg te doen, want bij elke afvaart speelt er een film in de bioscoop. Daarna is het heerlijk vertoeven in je eigen hut. De boot vaart langs idyllische dorpen, die ook wel de Ierse Riviera worden genoemd, de gemoedelijke hoofdstad in.

De kust in Ierland

De 2 routes over de Ierse Zee

Er zijn meerdere routes om vanuit Wales naar Ierland te varen. Dat is extra handig als je een rondreis maakt en een ander begin- of startpunt hebt. Gedurende de overtocht van ongeveer 3 á 4 uur heb je een prachtig uitzicht over de Ierse zee en zie je de eindbestemming steeds dichterbij komen. Dit zijn de twee routes die je kan varen vanuit Wales naar Ierland:

-          Vanuit Fishguard  (in het zuidwesten van Wales) naar Rosslare (in het zuidoosten van Ierland)
-          Vanuit Holyhead (het noorden van Wales) naar het centrum van Dublin.

Ierse kust

Ook met de kinderen geniet je aan boord

Met de auto en met twee kleine kinderen naar Ierland? Jazeker! Omdat het reistempo relaxter aanvoelt en omdat je meer tijd hebt om de onontdekte bezienswaardigheden in Ierland te bezoeken, is het goed te doen met de kids! Blijf vooral een tijdje langer in het noorden van Wales; op een vakantiepark vlakbij ridderkastelen.

Eenmaal in Ierland kijken de kinderen hun ogen uit bij de Cliffs of Moher en de muzikale straten in Galway. En met een complete Ierse Spotify afspeellijst van Buro Scanbrit wordt het niet alleen in Galway een feest, maar ook in de auto.

Ook op de ferry vermaken de kids zich; in de bioscoop, de game zone of laat ze los gaan in de speelruimte.

Ruïnes in Ierland

Met de boot naar Noord-Ierland

Combineer Schotland en Engeland met een rondreis door Noord-Ierland! Ontdek de Schotse hooglanden voordat je aan boord stapt van de ferry en binnen 3 uur naar Belfast vaart. Bij aankomst in de haven zie je al snel de hijskranen waar de Titanic gebouwd werd (en waar nu een interactief museum is!). Stap in de auto en bezoek de mooiste bezienswaardigheden in Noord-Ierland. Rij langs de Causeway Coast naar de wereldberoemde stenen van de Giant’s Causeway.

Dit zijn de twee vaarroutes van Engeland of Schotland naar Noord-Ierland:
-          Vanuit Liverpool in Engeland naar Belfast
-          Vanuit Cairnryan in Schotland naar Belfast

Tip: de beste reistijd voor Noord-Ierland en Ierland is veelal tussen mei en september, maar de landschappen in het najaar zijn ook zeker aan te raden!

Ontdek afwisselend Ierland en Noord-Ierland zelf! Bekijk de vakanties naar Ierland van Buro Scanbrit.

Giant’s Causeway in Noord-Ierland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit