Landschap in Engeland

Met de boot naar Engeland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 08 december 2022

Een vakantie in Engeland betekent (links) rijden tussen stenen muurtjes in het glooiende landschap en stoppen voor een ‘pub lunch’. Maar ook kastelen vol historie en een afwisselende kustlijn. Het land kent veel verschillende landschappen, maar deelt altijd dezelfde gastvrijheid.

Ontdek Engeland met je eigen auto! Een autovakantie in Engeland is helemaal niet zo ver als je soms denkt. In dit blog leggen we je uit hoe de ferry’s werken én wat de verschillen zijn.

Hoek van Holland naar Harwich

Stena Line vertrekt elke dag 2 keer vanuit Hoek naar Holland naar Harwich. Vanuit deze Engelse stad rij je binnen twee uur naar Londen en of vervolg je de reis naar in Midden- en Zuidwest-Engeland.

Kies voor de dag afvaart en sta binnen 7 uur midden in de Engelse stad, oftewel de Toegangspoort tot Engeland. Of maak er een slaapfeestje van tijdens een nachtafvaart en boek een hut met eigen douche en toilet. Je vaart tegen 22 uur richting Harwich om daar rond half zeven aan te komen. Aan boord van de Stena Hollandica of de Stena Brittannica pak je een film mee in de bioscoop of ga je uit eten in één van de verschillende restaurants.

Bekijk de reizen van Buro Scanbrit met Stena Line.

Dorp in Suffolk

IJmuiden naar Newcastle

Elke dag vertrekt de ferry van DFDS vanuit de haven van IJmuiden richting Newcastle in het noorden van Engeland. Dit vertrekpunt wordt ook wel de Amsterdam-Engeland verbinding genoemd, omdat de haven 35 minuten rijden van Amsterdam ligt.

Newcastle is het ideale startpunt voor een vakantie in Schotland of Noord-Engeland, want na het aanmeren is het 180 km rijden naar Edinburgh. En binnen 2 uur sta je midden in het Lake District nationaal park.

Je vertrekt rond half 6 om de volgende ochtend rond 9 uur aan te komen. In de tussentijd is er genoeg te doen aan boord van de MS King Seaways of de MS Princess Seaways. Ga je eerst naar de nachtclub met live-entertainment of pak je een drankje mee in één van de bars? En voor de kids is er een bioscoop – waar volwassenen natuurlijk ook welkom zijn -  en een kinderclub! Voor je het weet, ben je al aan de overkant.

Bekijk de rondreizen van Buro Scanbrit met DFDS.

Lake District

Duinkerke naar Dover

Iets noordelijker dan Calais ligt de haven van Duinkerke, ook wel Dunkerque in het Frans. Vanuit hier vaar je met DFDS binnen 2 uur naar Dover. En keuze genoeg; de ferry vertrekt tot wel 12 keer per dag. Zo is er altijd een vertrek dat voor jou uitkomt.

Aan boord is er genoeg te doen! De kinderen vermaken zich in de speelhoek met piraten thema en de ouders gaan duty-free shoppen. Maar iedereen komt elkaar weer tegen in één van de restaurants of in de lounge!

Dover

Ontdek alle vakanties van Buro Scanbrit

Bij Buro Scanbrit boek je zorgeloos jouw autovakantie naar Engeland, Wales en Schotland. Ontdek ook alle tips als je van plan bent om met je eigen auto naar Ierland te gaan.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit