Rothenburg ob der Tauber in Beieren

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Duitsland

Geplaatst door Annette Warnier op donderdag 17 juni 2021

Onze reisspecialist Annette gaat al jaren naar Duitsland op vakantie en deelt in dit blog haar top 5 van de mooiste bezienswaardigheden van Duitsland. Tijdens mijn rondreizen geniet ik van de mix van cultuur en natuur. Ik deel graag mijn mooiste bezienswaardigheden van mijn vakanties naar Duitsland met je!

1. Verken het veelzijdige Oldenburg

In Oldenburg ontdek je 676 jaar geschiedenis verpakt in een mix van kunst, cultuur, en architectuur. Bezoek deze verrassend veelzijdige stad in de deelstaat Nedersaksen op 110 km van Groningen. Sla daarbij het imposante kasteel, Slot Oldenburg, uit de 12e eeuw in het centrum niet over. Je vindt hier een prachtige kasteeltuin met paarse rododendrons. Oldenburg is een echte fietsstad, dus ontdek de binnenstad heerlijk met de fiets. 

Leuk om te weten: de binnenstad van Oldenburg is autovrij, dat is ontspannen winkelen!

Slot Oldenburg

2. Mix cultuur en natuur in Tecklenburg

Tecklenburg is een van de vele vakwerkstadjes in het Teutoburger Woud. Ontdek deze middeleeuwse parel tijdens een stadswandeling met gids compleet met heksenverhalen! De natuurliefhebber verkent via de wandelroute Teutoschleifen het gebied. Je wandelt hier langs enorme rotsformaties en prachtige vergezichten. Je hebt hier, voor ieder niveau een wandeling, ook met kinderen. Een hoogtepunt van de wandelroute is de Canyon Lengerich, ook wel bekend als de Blue Lagoon van dit kalkmijngebied. Je vindt hier de oehoe, een van de grootste uilen ter wereld, hagedissen en vlinders.

Canyon Lengerich in Teutoburgerwoud

3. Onontdekte parel langs de Waddenzee

Aan de kust van de Waddenzee ligt de kleine toeristenplaats Butjadinger Küste. De stranden en de Nordsee Lagune zorgen in de zomer voor veel waterpret! In het dorp slenter je langs de souvenirwinkeltjes en eet je een ijsje op een van de terrassen. Ga met een voetgangersveerpontje naar Wilhelmshaven en bezoek het Duits Marine Museum of het Aquarium.  De Kaiser-Wilhelm-Brücke is hier een markant bouwwerk en was ooit de grootste draaibrug van Europa. Ook Bremerhaven is dichtbij. Met verschillende musea, een dierentuin, een onderzeeër en een winkelcentrum is dit ook een aanrader om te bezoeken.

Butjadingen bij de Waddenzee

4. Geniet van het leven in München

In de hoofdstad van Beieren wonen echte levensgenieters! Oktoberfest, Biergartens, de Opera, hippe musea, Weisswurst en de Marienplatz zijn verweven met deze prachtige stad. Vernoemd naar de monniken die zich hier in de 8e eeuw vestigden. Met de hop-on hop-off bus kom je langs de mooiste plekken in de stad zoals de Frauenkirche, Marienplatz, Neues Rathaus, het Olympisch park en het prachtige barok paleis Nymphenburg. Het grootste stadspark ter wereld, de Englische Garten, met mooie beelden en waterpartijen is geliefd bij de Münchenaren.

Marienplatz in München

5. Het charmantste stadje aan de Romantische Strasse in Beieren

De tijd lijkt stil te hebben gestaan in de sprookjesachtige plaats, Rothenburg ob der Tauber, aan de rivier de Tauber. Wat mij betreft het charmantste stadje aan de Romantische Strasse in Beieren. De Romantische Strasse is één van de populairste toeristische routes in Duitsland. Lopend door de vele klinkerstraatjes, kom je langs de gekleurde vakwerkhuizen waar de bloembakken de gevels versieren. Gezellige pleintjes met fonteinen en maak zeker een wandeling over de stadsmuur uit de 14e eeuw die je langs verschillende poorten en torens leidt. Proef de Rothenburger Schneeballen, een typisch soort gebak die hier al 300 jaar wordt gemaakt en bezoek het bekende Weihnachtsmuseum met ’s werelds grootste collectie traditionele Duitse kerstdecoraties.

Bekijk onze rondreizen door Duitsland.

Vakwerkhuizen in Beieren

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit