Cork, Blarney Castle, Titanic Trail en de Ghost Tour in Kinsale

De studiereis Ierland 2011 met 21 enthousiaste reisagenten heeft een vol programma zoals je in de titel van deze blog kunt zien. Het was een fantastische eerste dag, mede dankzij het lekkere voorjaarszonnetje.

In het prachtige Blarney Castle hebben de reisagenten halsbrekende toeren uit moeten halen om al balancerend in de top van het kasteel de steen van welbesprokenheid te kunnen kussen. Een onvertogen woord zal er niet meer uitkomen deze studiereis.

Daarna door naar een van de grootste natuurlijke havens ter wereld, de haven van Cobh (spreek uit: Cov). Hier was het gisteren 99 jaar geleden dat de Titanic voor het laatst uitvoer. Volgend jaar een belangrijk moment dus en nog meerde moeite waard om een bezoek aan deze havenplaats te brengen.

De dag werd afgesloten in het sfeervolle plaatsje Kinsale. Hier wordt het voorafgeschetste beeld van een typisch Iers dorpje bevestigd. Een absolute aanrader is de Ghost Tour die wordt verzorgd door de Tap Tavern Pub, naast de kerk. Hilarisch en spannend tegelijk. Een grote pluim aan de acteurs van deze avond.

Uitkijkend over de jachthaven van Kinsale gaan de gedachten uit naar de dag van morgen…

Leave A Comment