Meeste geld uitgegeven in Londense winkels

Wij wisten het natuurlijk al: Londen is een geweldige stad om lekker te shoppen. Maar nu blijkt ook uit onderzoek dat Londen de stad is waar wereldwijd het meeste geld wordt uitgegeven in winkels.

Uit de cijfers van website Keldoo en het Britse Centre for Retail Research blijkt dat Londen vorig jaar ruim 64 miljard pond (76 miljard euro) binnenhaalde aan de verkoop van ‘non-food’-artikelen. Daarmee liet de Britse hoofdstad steden als Tokio, Parijs en New York ruim achter zich.

In Londen zijn in totaal 26 duizend winkels gevestigd. Volgens de onderzoekers ligt het succes van Londen in ”de kwaliteit en kwantiteit van winkels, gecombineerd met de winst die wordt gegenereerd door de enorme massa’s toeristen die de stad bezoeken”. Dat Londen onveranderd populair is bleek al uit het feit dat het de nummer 1 Valentijnsbestemming van dit jaar was.  

Ook qua internetverkoop loopt Londen voorop. Bedrijven uit de stad genereerden bijna 10 miljard pond (12 miljard euro) via verkoop op internet.

Leave A Comment