Hotel in Kopenhagen voor 99% ‘groen’

Hotel Kopenhagen 100 procent groen

Hotel Kopenhagen 99 procent groen

In de lobby van een hotel in een buitenwijk van Kopenhagen, zit een in pak geklede zakenman op een hometrainer en werpt zo nu en dan een blik op de teller om te zien wat voor afstand hij heeft afgelegd en hoeveel energie hij heeft geproduceerd.

“Een beetje meer trappen en zweten en dan heb ik genoeg voor een gratis maaltijd!” zegt de zakenman met een glimlach als hij versneld.

In het Copenhagen Crowne Plaza hotel wordt aan de gasten gevraagd om door middel van het fietsen op hometrainers elektriciteit te produceren voor het gebouw. De energie die geproduceerd wordt door hard te trappen wordt opgeslagen in een accu. Het produceren van 10 watt uur elektriciteit wordt bereikt door een work out van 8 tot 12 minuten; de beloning hiervoor is een dinerbon t.w.v. € 27,- die te besteden is in het hotelrestaurant.

Dit is niet het enige wat ‘groen’ is aan dit hotel:

Het Crowne Plaza hotel is bedekt met ongeveer 1.500 zonnepanelen die 170.000 kilowattuur aan elektriciteit produceren ( genoeg voor 55 huishoudens).

In elk van de 366 kamers zijn de persoonlijke verzorging accessoires biologisch afbreekbaar, kranen zijn uitgerust met waterbesparende apparatuur en alle lampen zijn energiezuinig.

Wandbekleding, vloerbedekking, en zelfs de pootjes op de design meubels zijn gemaakt van gerecycleerde materialen en bevatten gegarandeerd geen chemische producten.

De gasten krijgen biologisch voedsel geserveerd en de high-tech keuken vermaalt al haar afval en stuurt het naar een lokale biogas centrale waar het wordt omgezet in brandstof.

Leave A Comment