Prinses Margriet doopt superferry

Prinses Margriet Stena Line

Prinses Margriet bij doping Stena Hollandica

Vandaag heeft HKH Prinses Margriet in gezelschap van haar echtgenoot, Mr. Pieter van Vollenhoven, de officiële doop verricht van de Stena Hollandica, één van de twee nieuwe superferries die ferrymaatschappij Stena Line onlangs op de route Hoek van Holland – Harwich in de vaart heeft genomen. De officiële ceremonie werd opgeluisterd door een wervelende show en spetterend vuurwerk op de kade in Hoek van Holland.

Onder de ruim 400 gasten waren vertegenwoordigers uit de transportsector, de reiswereld, de overheid en nog vele anderen. In zijn welkomsttoespraak gaf Pim de Lange, Algemeen Directeur van Stena Line BV, aan dat deze ferry met het oog op de toekomst is gebouwd. Milieuontlastende voorzieningen en verlaging van CO-2 uitstoot door de grotere capaciteit spelen daarin een centrale rol.

Ook maakte hij bekend dat de Stena Line terminal in 2011 de eerste Rotterdamse zeehaventerminal is waar de schepen gebruik maken van walstroom. De luchtkwaliteit zal door deze investering aanzienlijk verbeteren. De walstroom voorziening is een gezamenlijk initiatief van Stena Line en het Havenbedrijf Rotterdam met cofinanciering van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Gemeente Rotterdam.

Prinses Margriet heeft na de officiële doop namens Stena Line een cheque van 15.000 Euro overhandigd aan Jeroen den Tex, Chief Marketing Officer van het Rode Kruis.

Volgens Pim de Lange gaat het met de doop van de Stena Hollandica om een nautisch historisch moment. “Wij zijn bijzonder vereerd dat HKH Prinses Margriet de doop van de Stena Hollandica heeft willen verrichten. De band tussen Stena Line en het Koninklijk Huis gaat terug tot ver in het verleden. De Prinses heeft de grootste ferry in zijn soort nu officieel gedoopt. Daar zijn wij trots op”, aldus Pim de Lange.

Leave A Comment