Met de Hutigruten naar Spitsbergen

Een onvergetelijke Hurtigruten cruise naar Spitsbergen

Afgelegen, mysterieus en extreem. Maak kennis met de laatste wildernis van Europa tijdens de expeditiecruise Spitsbergen met Hurtigruten. Vanaf het comfortabele panoramadek varen er prachtige vergezichten met gletsjers en hoge bergtoppen voorbij. Laat je verrassen door de variëteit aan vogels en bloemen op Spitsbergen. Ga mee met de spectaculaire excursies en ontmoet de ijsbeer, walvis of een van de andere wilde dieren. Spitsbergen is met geen enkele bestemming te vergelijken en voor iedereen die geïnteresseerd is in ongerepte natuur een absolute must.

Hurtigruten Expeditieteam

Met alle Hurtigruten expedities gaat een professioneel expeditieteam mee. Zij zullen je alles vertellen (doorgaans in de talen Engels en Duits) over de historie, de flora en fauna en het leven op Spitsbergen. Aan boord worden er interessante lezingen over gegeven. Maar ook tijdens de excursies aan land delen de gidsen graag hun kennis.

Excursies op Spitsbergen

Tijdens een expeditiecruise is het gebruikelijk om landingen te maken met zodiac speedboten. Speciale kleding om je warm te houden wordt geleverd en met de speedboot word je aan land gebracht. Op Spitsbergen maak je onder begeleiding van een gids wandelingen door de Arctische toendra. Ontdek de diversiteit aan bloemen en probeer de rendieren en poolvossen te ontdekken.

Midzomernacht

Op Spitsbergen is de middernachtzon het langst te zien. In de periode van 20 april tot 22 augustus gaat hier de zon niet onder. Het is een bijzondere ervaring want door het overvloedige licht blijft het energie niveau hoog en ka je het maximale uit de dag halen. Het geeft nog meer tijd om al het mooie wildlife tijdens uw reis te spotten.

Wildlife op Spitsbergen

Een van de meest gedenkwaardige momenten van deze reis zal zijn als je het gelukt hebt oog in oog te staan met een ijsbeer. Het is fascinerend om deze wilde beer in zijn natuurlijke habitat te kunnen observeren. Maar niet alleen de ijsberen maken een bezoek aan Spitsbergen bijzonder. Er leven ook grote groepen walrussen, er zijn diverse walvissoorten en er is een enorme variëteit aan vogelsoorten. Van zeekoeten tot papegaaiduikers en van koningseiders tot drieteenmeeuwen. Probeer ook de poolvos te ontwaren, die op jacht is naar de jongen en eieren van de vogels.

Populaire Hurtigruten Spitsbergen

Hurtigruten

Het ultieme Spitsbergen avontuur

12-daagse expeditiereis

Spitsbergen, Noorwegen

In 12 dagen rondom Spitsbergen

Hurtigruten

In het rijk van de ijsberen

10-daagse expeditiereis

Spitsbergen, Noorwegen

Deskundige begeleiding aan boord

Maak je vakantie naar Spitsbergen compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Spitsbergen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit