Unieke belevenissen in Spitsbergen

In Spitsbergen is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Spitsbergen kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Spitsbergen

Catamarantocht naar Pyramiden

Breng een bezoek aan het Russische spookstadje Pyramiden. In een comfortabele catamaran ga je op snelheid naar deze oude Russische mijnstad, die al ruim 20 jaar verlaten is. Het is een fascinerende aanblik als je al die verlaten gebouwen in de ruige natuur aanschouwd. Je wordt rondgeleid door een Russische gids en zal enkele gebouwen van binnen kunnen bekijken. Ook zie je onderweg nog het scheepswrak bij Skansbukta en de ...

Walrussafari

Ga mee op deze boottrip en bekijk de walrussen kolonie op Prins Karls Forland Eiland van dichtbij. Deze enorme dieren liggen vaak op dezelfde plek en zijn daarom makkelijk te spotten. Je reist met een comfortabele boot met een panoramisch uitzicht op de omgeving. Bij de walruskolonie geniet je van een lunch en een warm drankje. Als de weerconditie het toelaat vaar je een van de gletsjers op de route.

Wandeling naar Trollsteinen over de Lars gletsjer

Maak een onvergetelijke wandeling van zeeniveau naar 849 m hoogte. Geniet van spectaculaire uitzichten op de Isfjorden en Longyearbyen. Via de Lars gletsjer beklim je de top van de Trollsteinen. Het uitzicht is verbluffend mooi met de weidse natuur en tientallen bergtoppen in een groot panorama.

Huskysafari in Bolterdalen

Een absolute must als je in de winter op Spitsbergen bent. Ga mee op huskysafari door het gevarieerde landschap van de Bolterdalen vallei. Bewonder de hoge, besneeuwde bergen en geniet van het uitzicht op de Isfjord. Je geniet nog het meest van de tomeloze energie van de honden, die met veel plezier en in alle stilte door de sneeuw willen rennen.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit