Unieke belevenissen in Spitsbergen

In Spitsbergen is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Spitsbergen kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Spitsbergen

Wandeling naar Trollsteinen over de Lars gletsjer

Maak een onvergetelijke wandeling van zeeniveau naar 849 m hoogte. Geniet van spectaculaire uitzichten op de Isfjorden en Longyearbyen. Via de Lars gletsjer beklim je de top van de Trollsteinen. Het uitzicht is verbluffend mooi met de weidse natuur en tientallen bergtoppen in een groot panorama.

Catamarantocht naar Pyramiden

Breng een bezoek aan het Russische spookstadje Pyramiden. In een comfortabele catamaran ga je op snelheid naar deze oude Russische mijnstad, die al ruim 20 jaar verlaten is. Het is een fascinerende aanblik als je al die verlaten gebouwen in de ruige natuur aanschouwd. Je wordt rondgeleid door een Russische gids en zal enkele gebouwen van binnen kunnen bekijken. Ook zie je onderweg nog het scheepswrak bij Skansbukta en de ...

Bezoek aan mijn nummer 3

Stap in Longyearbyen op de bus naar mijn nummer 3, net als de mijnwerkers dat ook deden in de jaren 80. Het is een essentiële beleving van de historie van Longyearbyen, die je niet mag missen tijdens je verblijf. Je beleeft een dag van de mijnwerkers en bezoekt alle locaties in de mijn, van de kantine naar de werkplaats tot aan de mijnschachten, waar je je eigen stukje steenkool kan uitzoeken.

Sneeuwscootersafari naar Barentszburg

Maak een spectaculaire sneeuwscootersafari naar het Russische mijnstadje Barentszburg. Je maakt verschillende stops onderweg als je door het Nordenskjöld gebied trekt. Je merkt het verschil met Longyearbyen direct als je aankomt in Barentszburg. De gebouwen, de inrichting, mentaliteit en sfeer zijn duidelijk Russisch en anders dan je gewend bent. Je krijgt een rondleiding door een gids en er wordt een Russische lunch ...

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit