Unieke belevenissen in Spitsbergen

In Spitsbergen is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Spitsbergen kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Spitsbergen

Catamarantocht naar Pyramiden

Breng een bezoek aan het Russische spookstadje Pyramiden. In een comfortabele catamaran ga je op snelheid naar deze oude Russische mijnstad, die al ruim 20 jaar verlaten is. Het is een fascinerende aanblik als je al die verlaten gebouwen in de ruige natuur aanschouwd. Je wordt rondgeleid door een Russische gids en zal enkele gebouwen van binnen kunnen bekijken. Ook zie je onderweg nog het scheepswrak bij Skansbukta en de ...

Walrussafari

Ga mee op deze boottrip en bekijk de walrussen kolonie op Prins Karls Forland Eiland van dichtbij. Deze enorme dieren liggen vaak op dezelfde plek en zijn daarom makkelijk te spotten. Je reist met een comfortabele boot met een panoramisch uitzicht op de omgeving. Bij de walruskolonie geniet je van een lunch en een warm drankje. Als de weerconditie het toelaat vaar je een van de gletsjers op de route.

Huskysafari in Bolterdalen

Een absolute must als je in de winter op Spitsbergen bent. Ga mee op huskysafari door het gevarieerde landschap van de Bolterdalen vallei. Bewonder de hoge, besneeuwde bergen en geniet van het uitzicht op de Isfjord. Je geniet nog het meest van de tomeloze energie van de honden, die met veel plezier en in alle stilte door de sneeuw willen rennen.

Bezoek aan mijn nummer 3

Stap in Longyearbyen op de bus naar mijn nummer 3, net als de mijnwerkers dat ook deden in de jaren 80. Het is een essentiële beleving van de historie van Longyearbyen, die je niet mag missen tijdens je verblijf. Je beleeft een dag van de mijnwerkers en bezoekt alle locaties in de mijn, van de kantine naar de werkplaats tot aan de mijnschachten, waar je je eigen stukje steenkool kan uitzoeken.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit