Vaar met Hurtigruten rondom IJsland

Op expeditie naar IJsland

Ga met Hurtigruten op expeditie naar IJsland en ontdek een ongekende natuur. IJsland is het land van vulkanen, gletsjers en papegaaiduikers. De ligging op de breuklijn en de vele actieve vulkanen veranderen IJsland continue in een sprookjeslandschap. Het kleine maar comfortabele schip van de Hurtigruten brengt je op plaatsen die je te land niet makkelijk zal bereiken. Op dit onherbergzame eiland zijn tal van kliffen, baaien en fjorden te vinden. Verken de ruige wildernis van IJsland onder begeleiding van een professionele gids van Hurtigruten.

Het land van vuur en ijs

Het landschap van IJsland is afwisselend, ruig en adembenemend. Je ziet de meest krachtige watervallen van Europa en dobbert lekker rond in een van de warmwaterbronnen. Ook bezoek je de machtige Vatnajökkul, de grootste gletsjer van Europa. Ga mee op een excursie van Hurtigruten naar de lagune van de Vatnajökkul. In het kalme, intens blauwe water drijven ijsschotsen voorbij. Of maak een wandeling in de mooie natuur rondom het stadje Djúpivogur. Bekijk hier ook de 34 eieren van de wereldberoemde IJslandse kunstenaar Sigurdur Gudmundsson.

Expeditieteam

De gidsen aan boord van de Hurtigruten zijn allen experts en zullen je veel vertellen over de IJslandse cultuur en haar bevolking. Ook is er veel kennis over de flora en fauna op IJsland. Tijdens de dagen op zee worden er interessante lezingen gegeven aan boord. Maar ook tijdens de excursies aan land delen de gidsen graag hun kennis.

Tijdens deze Hurtigruten zeereis ga je zeker papegaaiduikers zien, de lieveling van de IJslanders. Het fotogenieke vogeltje is goed benaderbaar. Tijdens de landexcursies, bijvoorbeeld naar de Látrabjarg-kliffen, kom je ze zeker tegen. In deze periode voeden de papegaaiduikers hun jongen en vliegen ze af en aan uit hun nestjes. Rondom het plaatsje Húsavik in het noorden van IJsland bevat de zee veel voedsel, waar de bultruggen op afkomen. Je hebt een zeer grote kans dat je de reuzen van de oceaan zal zien.

West-IJsland is sagaland

West-IJsland staat ook wel bekend als ‘Sagaland’. Veel van de historische verhalen vinden hier hun oorsprong. Tijdens de reis vertelt het expeditieteam je hier alles over. Bewonder het sprookjesachtige landschap waar de vertellers hun inspiratie vandaan haalden. In de omgeving van Stykkishólmur zijn bijvoorbeeld veel lava- en rotsformaties te zien.

Populaire Hurtigruten IJsland

Hurtigruten

Ontdek het hart van Groenland

16-daagse expeditiereis

IJsland, Groenland

Bewonder UNESCO erfgoed bij de gletsjer van Ilulissat

Hurtigruten

Het land van elven, sagen en vulkanen

9- of 11-daagse expeditiereis

IJsland

Vaar rondom IJsland en bewonder de natuur vanaf het water

Maak je vakantie naar IJsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar IJsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit