Vakantie in County Cork

Het goede leven

De keuze voor een vakantie in County Cork is een hele goeie. Al het goede van Ierland komt hier samen. Van de vruchtbare akkers en de zee komen de producten waar de lokale koks heerlijke gerechten mee maken. Aan de kust vind je mooie plaatsjes zoals Cobh, Kinsale en Baltimore. Het subtropische klimaat zorgt ervoor dat je hier met plezier reist. Rijd bijvoorbeeld de Ring of Beara, een stuk rustiger dan de Ring of Kerry. Deze rondrit voert door een aantal van de meest verlaten uithoeken van het zuidwesten. De stad Cork is de tweede grootste stad van Ierland, na Dublin, en kan makkelijk met de hoofdstad wedijveren. Mocht je de Wild Atlantic Way rijden: die eindigt in het plaatsje Kinsale. Een mooie start of einde van je vakantie in het prachtige County Cork.

Op naar het westen van Cork

Toeristen komen vooral af op West-Cork vanwege de wilde stranden, de schiereilanden die ver in zee steken en de eilanden zoals Cape Clear en Sherkin. Als je vanuit Cork vertrekt, zie je het landschap veranderen naarmate je richting westen gaat. Aan zee ligt het schilderachtige middeleeuwse stadje Kinsale. Loop door de smalle straatjes en bezoek het stervormige Charles Fort. Baltimore is ook een prettig havenplaatsje om uit te kijken over zee. Dichtbij Baltimore ligt Lough Hyne, door een smal kanaal verbonden met de zee. Je kan hier mooie wandelingen maken. Voordat je Sheep’s Head Peninsula opgaat, bezoek je Bantry House. Hier maak je mee hoe de oude aristocratie leefde. Wandel door de prachtige tuinen die helemaal doorlopen tot aan zee.

Rijd de Ring of Beara

De Ring of Beara loopt in een lus van Kenmare (in county Kerry) tot Glengarriff. Via deze 138 km lange rondrit verken je het Beara Peninsula. Je rijdt door een dramatisch landschap langs de grillige kust. Zorg dat je in ieder geval de spectaculaire Healy Pass doet. Op het uiterste puntje van het schiereiland kan je met de kabelbaan naar het afgelegen Dursey Island in de Atlantische Oceaan. Je scheert op een hoogte van 30 meter over zee. Glengarriff ligt in oude bossen, en is al een toeristenplaats sinds de Victoriaanse tijd. Ga wandelen in de Caha Mountains en bezoek de Ilnaculin Gardens op Garinish Island. Deze serene tuin bestaat uit subtropische planten. Omringd door schoonheid heb je een rustig moment tijdens je vakantie in Cork.

Populaire Vakanties County Cork

Met z'n tweeën
Voor het eerst
Korte Vakantie

Lente in Ierland

6-daagse rondreis langs hotels

Zuidwest-Ierland, Bantry

Perfecte reistijd om heerlijke wandelingen te maken

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Aislynn B&B

8-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Ideale kennismakingsreis Ierland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.1
Fly Drive

Niall B&B

13-daagse rondreis langs B&B’s

Ierland

Comfortabele B&B's met Ierse gastvrijheid

Onze vakanties County Cork

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Bestemmingen County Cork

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit