Voor het eerst
Voor het eerst
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Suze

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties - Ierland

Reiscode IEFRSUZE
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 1249
per persoon

  • Via Frankrijk direct naar Ierland
  • Ontdek het prachtige groene eiland
  • Verblijf in goede hotels en gezellige B&B's

Reis via Frankrijk naar Ierland, je komt uitgerust aan en start zo een onvergetelijke reis door het mooie Ierland. Tijdens deze reis kan je prachtige routes rijden zoals de Ring of Beara en de Ring of Kerry. Bewonder de Cliffs of Moher, ontdek bruisend Dublin en sluit af in de groene en bosrijke Wicklow Mountains. Kortom, een mooi avontuur wacht op je! De overnachtingen zijn in 2 goede hotels, 3 gezellige B&B's en je overnacht 2 keer op de comfortabele overtocht met Stena Line.

Hier overnacht je

Je verblijft in Dublin en Glendalough in een hotel en in de B&B's binnen een straal van 60 km van de vermelde plaatsen. Op de ferry verblijf je in een binnenhut naar aantal personen.

Reiscode IEFRSUZE
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in diverse accommodaties
vanaf 
€ 1249
per persoon

Dag 1

Overtocht Cherbourg-Rosslare met Stena Line. Overnachting aan boord.

Vanuit Cherbourg vaar je met Stena Line naar Rosslare. We raden aan om van te voren het ontbijt- en dinerbuffet bij te boeken. Wifi is gratis aan boord beschikbaar. Er is een restaurant, bar, winkel, bioscoop en casino.

Je verblijft in een binnenhut met stapelbedden.

De comfortabele overtocht met Stena Line

Dag 2 t/m 4

Omgeving Kinsale. 220 km, 3 overnachtingen.

Stop onderweg naar Kinsale in het lieflijke vissersplaatsje Cobh, daarnaast ook de laatste aanleghaven van de Titanic in 1912. Hier kan je een bezoek brengen aan de Titanic Experience, een leuk museum voor kinderen én volwassenen. Liefhebbers van whiskey raden we aan de Jameson Distillery in Midleton te bezoeken. Naast dat Cork een bezoek waard is, ligt niet ver van Cork het schitterende Blarney Castle met imposante tuinen. Hier kan je prima een middag doorbrengen, er valt genoeg te beleven. In Kinsale is het Charles Fort interessant en ten zuiden van Kinsale, onder andere bij Old Head of Kinsale, is de natuur prachtig.

Cobh

Dag 5 t/m 7

Omgeving Killarney. 90 km, 3 overnachtingen.

Rijd via de Ring of Beara naar Killarney, een spectaculaire, kronkelige route die je een ruige en tegelijkertijd adembenemende kustlijn toont. Neem de tijd, want je zal de verleiding om steeds maar weer foto's te maken niet kunnen weerstaan. Killarney is een gezellige plaats met leuke pubs en veel live muziek. Het is ook dé plek om het Killarney National Park te ontdekken. Bezoek Muckross House en Ross Castle, maak aansluitend een boottocht over Lough Leane en geniet van het prachtige landschap met uitzicht op de hoogste berg van Ierland, de Carrauntoohil. Spectaculaire routes brengen je naar de Gap of Dunloe en Ladies View, enkele hoogtepunten van de Ring of Kerry.

Optionele excursies

Killarney Cruise

Ross Castle, Killarney National Park

Ierland

Ierland is geliefd om haar rust, ruimte en unieke natuurschoon. De 5000 km lange Ierse kust bestaat uit een afwisseling van hoge kliffen en diepe baaien, waarvoor talloze eilanden liggen. Zoals de ruige en woeste Aran Islands waar op de kale rotsen kleine witte cottages staan en misvormde bomen die door de Atlantische stormen zijn scheefgegroeid. In het Ierse binnenland worden de groene heuvels doorsneden door muurtjes van natuursteen en overal glinstert het blauw van de meren en kronkelende rivieren.

Unieke natuurgebieden

Ierland is een paradijs voor vogelliefhebbers en er is een overvloed aan wilde bloemen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem en in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsia's. Op de Burren groeien rotsplantjes die uniek zijn voor Europa. Langs de noordwestkust maken de heuvels plaats voor hogere bergruggen. Daar lopen vooral schapen rond - of wilde pony's zoals in Connemara - terwijl in zee otters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Een van de bekendste geologische bezienswaardigheden van de wereld is de legendarische Giant's Causeway, een reuzentrap van basaltzuilen in Noord-Ierland.

Historie

Al vanaf de zesde eeuw werden door het hele land, vaak op de meest onherbergzame plaatsen, kloosters gesticht. Sommigen, zoals Clonmacnois en Inch Abbey, groeiden uit tot belangrijke centra van kunst en wetenschappen. Op de prachtige hoogkruisen uit die tijd zijn behalve bijbeltaferelen ook gebeurtenissen uit het leven van de Keltische koningen afgebeeld. Overal stuit je op merkwaardige 1000 jaar oude ronde torens met een deur die zich een paar meter boven de grond bevindt: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats tijdens aanvallen van de Vikingen.

Muziek

Dat de Ieren afstammen van de Kelten blijkt niet alleen uit hun taal, maar ook uit hun liefde voor muziek, verhalen en feestvieren. In veel pubs wordt nog met groot enthousiasme op de traditionele muziekinstrumenten gespeeld, zoals de bodhran (de Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. Met een beetje geluk stapt er uit het publiek nog een virtuoos naar voren, die meespeelt op twee klepperende eetlepels! Daarnaast zijn het Guinness Cork Jazz Festival en het Wexford Opera Festival, beide in oktober, internationaal bekend.

Golfbanen

De golfbanen langs de westkust en noordkust zijn zeer populair door hun fantastische ligging met uitzicht op kliffen, zandstranden en zee. Op de achtergrond klinkt het geluid van de branding. Op sommige banen is het gevecht met de altijd aanwezige wind een extra handicap. Door de gemoedelijke sfeer voelen ook beginners zich op de Ierse golfbanen thuis en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen. Veel informatie vind je op www.golf.ireland.ie en op www.golflinks.co.uk (Noord-Ierland).

Verkeer

De belangrijkste afwijkende verkeersregels van Ierland zijn, dat er links gereden wordt en dat verkeer op een rotonde altijd voorrang heeft. Ierland heeft geen uitgebreid netwerk van snelwegen maar de provinciewegen zijn over het algemeen goed. Ierland is overgestapt op het metrieke stelsel, wat tot gevolg heeft dat op nieuwe verkeersborden de afstanden in kilometers zijn aangegeven, terwijl op oude borden de miles nog worden gebruikt (ca. 1,6 km). Op antieke borden kan zelfs de Ierse mijl nog voorkomen (ca. 2,05 km)! De maximum snelheid in de bebouwde kom is 30 mph (50 km/uur) en buiten de bebouwde kom 60 mph (95 km/uur), tenzij anders aangegeven. Op de schaarse autosnelwegen is de maximum snelheid 70 mph (110 km/uur). Houd met je dagplanning dan ook rekening dat je gemiddelde snelheid niet veel hoger zal liggen dan 50 km per uur.

Ierland

Oost-Ierland

De oostkust van Ierland, die grenst aan de Ierse Zee, heeft lange, brede zandstranden, waarlangs rotspartijen en duinen elkaar afwisselen. Tussen Wexford en Youghal is de kust veel grilliger met diepe inhammen en in zee uitstekende kapen. Landinwaarts rijzen de Wicklow Mountains op, een dichtbeboste heuvelrug met mooie rivierdalen.

Het eeuwenoude Oosten van Ierland

Ierland kent een rijke historie en dat is zeker te zien in het oosten van Ierland. De provincies Meath, Kildare, Kilkenny, Waterford en Wicklow hebben een geschiedenis die tot wel 5.000 jaar terug gaat in de tijd. Laat je meevoeren door de tijd van de Kelten, Vikingen en Engelse landlords langs de gemarkeerde routes door het verleden.

Ronde torens

In Kilkenny, Glendalough en Ardmore staan merkwaardige ronde torens van steen, zo’n 1000 jaar oud. De toegangsdeur bevindt zich een paar meter boven de grond: ze werden door de monniken gebruikt als vluchtplaats wanneer de kloosters door de Vikingen werden aangevallen en geplunderd, de ladders werden dan snel naar binnen getrokken.

Dublin

Dublin is een stad van tegenstellingen, waarin mooie gebouwen, schitterende winkelstraten en veel musea te vinden zijn, maar ook rommelige markten, oude volkswijken, straatventers en bedelaars. Sommige van die oude wijken zijn nu juist weer helemaal in, zoals Temple Bar met haar gezellige restaurantjes en pubs.

Boyne Valley

Door de eeuwen heen was de vruchtbare vallei van de rivier de Boyne belangrijk voor Ierland. Niet alleen werden de High Kings of Ireland hier gekroond en begraven, 1690 werd de beroemde Battle of the Boyne hier gestreden, waarbij Koning Willem III zijn schoonvader Jacobus II versloeg. Zo kent de Boyne Valley meerdere historisch plaatsen met haar bezienswaardigheden waaronder Kells, Tara, Slane, Trim en het eeuwen oude Newgrange (UNESCO).

Wicklow Mountains

Ten zuidwesten van Dublin liggen de groene, beboste heuvels van de Wicklow Mountains, met als hoogste top de 926 m hoge Lugnaquilla Mountain. In het hart van de Wicklows ligt het mysterieuze Glendalough, ‘dal van twee meren’, het is een diepe vallei, waar in de 6e eeuw een klooster werd gesticht door de Ierse heilige St. Kevin.

Oost-Ierland

Zuidoost-Ierland

Zuidoost-Ierland biedt in county Wicklow de prachtigste tuinen en statige herenhuizen en in Wexford en Waterford mooie stranden en badplaasten. In Kilkenny kan je de Kilkenny Castle bezoeken en je laten meeslepen door de Ierse historie en muziek.

Zuidoost-Ierland

Zuidwest-Ierland

Het zuidwesten is het meest bezochte deel van Ierland en dat is niet verwonderlijk, want het biedt een mengeling van ongerept natuurschoon en eeuwenoude geschiedenis. Dankzij de warme golfstroom is het bovendien gezegend met een mild klimaat. In de meest afgelegen gebieden, zoals het schiereiland Dingle, de Aran Islands en de MacGillycuddy Mountains, wordt door de bevolking nog Gaelic gesproken.

Flora en Fauna

Aan de prachtige kust van de counties Cork, Kerry en Clare wisselen kale rotswanden en blauwe baaien, diepe beboste inhammen en kreken vol waadvogels elkaar af. Hier en daar liggen pittoreske haventjes, vanwaar vissersboten af en aan varen. Doordat de warme golfstroom de zuidwestkust passeert zijn de winters zacht, zodat zelfs subtropische planten er kunnen gedijen. In het voorjaar zijn de hellingen geel van de brem maar in de zomer rood van de bloeiende wilde fuchsiastruiken.

Killarney

Na Cork en Limerick is Killarney de belangrijkste stad van het zuidwesten. Het heeft een gezellig centrum met populaire pubs, restaurants en veel winkels. In het Killarney National Park kan je wandelen, fietsen of paardrijden. Killarney ligt aan de beroemde toeristische rondweg de Ring of Kerry, met prachtige vergezichten over de zee en bergen. Minder bekend maar heel spectaculair is de autoroute Ring of Beara rondom de Caha Mountains, tussen Kenmare en Glengarriff.

Dingle

Op het afgelegen schiereiland Dingle wordt nog Gaelic gesproken en het wemelt er van de forten, menhirs, Keltische kruisen en van die typische ronde stenen hutten die op bijenkorven lijken. Ze werden door monniken gebruikt om in te mediteren. Dingle telt meer dan 400 van zulke hutten! Maak een rondrit over de Slea Head Drive naar het meest westelijke puntje van Ierland, waar het uitzicht vanaf de kliffen op de onbewoonde Blasket Islands is onvergetelijk is. Zoek ’s avonds een pub op in Dingle Harbour, ooit een echt smokkelaarsnest.

The Burren

The Burren is een ruig kalksteenplateau in Clare. Het lijkt een kaal maanlandschap maar is begroeid met bijzondere alpine plantjes, die zich in rotsspleten en holten hebben genesteld. De kalksteenlagen van de Burren vormen langs de kust de beroemde Cliffs of Moher, een steile, imponerende rotswand van 8 km lang en 230 meter hoog die bewoond wordt door zeevogelkolonies.

Zuidwest-Ierland

Rosslare - Cherbourg, Stena Line, FerryGateway

Buro Scanbrit biedt in samenwerking met Stena Line zeer aantrekkelijk tarieven aan. Een combinatie van Hoek van Holland-Harwich met een overtocht naar keuze op de Ierse Zee is ook mogelijk. Reistijd: De afstand naar Cherbourg is ca. 750 km vanaf Utrecht. Meer details

Stena Line, overtocht Cherbourg-Rosslare

Bekijk een grotere afbeelding van Rosslare - Cherbourg, Stena Line, FerryGateway

Cherbourg - Rosslare, Stena Line, FerryGateway

Buro Scanbrit biedt in samenwerking met Stena Line zeer aantrekkelijk tarieven aan. Een combinatie van Hoek van Holland-Harwich met een overtocht naar keuze op de Ierse Zee is ook mogelijk. Reistijd: De afstand naar Cherbourg is ca. 750 km vanaf Utrecht. Meer details

Stena Line, overtocht Cherbourg-Rosslare

Bekijk een grotere afbeelding van Cherbourg - Rosslare, Stena Line, FerryGateway

Reisduur

15 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

2 pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Eigen auto en ferry

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1269

2

€ 1249

3

€ 1249

4

€ 1249

5

€ 1249

6

7

8

€ 1269

9

€ 1249

10

€ 1249

11

€ 1249

12

€ 1249

13

14

15

€ 1269

16

€ 1249

17

€ 1249

18

€ 1249

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Suze

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
- Binnenhut naar aantal personen
- 12 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Overtocht

- Afmetingen auto Stena Line: max. 2 m hoog en 6 m lang (inbegrepen)

Optionele excursies

Boottocht naar Aran Islands

Verlaat het vaste land en maak een dagtocht naar de desolate Aran Islands, kies voor een tocht naar Inisheer of Inishmore. Inishmore is de grootste eiland met ruïnes van kerken, forten en dolmen en Inishheer is het kleinste en meest dichtstbijzijnde eiland. Inisheer kan je ook combineren met de overweldigende Cliffs of Moher. Je vertrekt vanuit de haven van Doolin.

Boottocht naar Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher zijn wereldberoemd. Een indrukwekkende manier om de de Cliffs of Moher te zien is vanaf het water. Vanuit de haven van Doolin varen dagelijks bootjes naar deze imposante kliffen.

EPIC The Irish Emigration Museum

Het museum vertelt het verhaal van de miljoenen Ierse emigranten die huis en haard moesten achterlaten. Ontdek waar zij naartoe gingen en hoe zij de wereld hebben beïnvloed. Een modern en interactief museum in het havengebied van Dublin, het vertrekpunt van vele Ieren.

Irish Whiskey Museum

In dit museum in Dublin neemt een enthousiaste gids je mee terug in tijd en vertelt je over het ontstaan en de geschiedenis van de Ierse whiskey. Daar horen boeiende verhalen bij en ook het verschil met andere whisk(e)y's komt aanbod. Natuurlijk hoort proeven er ook bij, je krijgt 3 verschillende whiskey's voorgeschoteld.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit