Wintersport Canada

Een onvergetelijke wintersport in Canada

Wintersport in Canada is voor vele wintersporters een droomvakantie. En dat is niet voor niets. De skigebieden zijn rustig, groot en er zijn geweldige pistes. Maar de Canadese Rocky Mountains zijn misschien nog wel het meest bekend vanwege de poedersneeuw. Beter kun je niet vinden! Behalve voor het wintersporten ga je ook naar Canada voor de geweldige uitzichten op de bergpieken. De natuur is enorm uitgestrekt en nodigt uit om ontdekt te worden. Hier maak je onvergetelijke excursies mee. De bekendste wintersportgebieden van Canada zijn Whistler, Jasper en Banff. Whistler biedt de beste skimogelijkheden. Kies je voor Jasper of Banff dan verblijf je in een nationaal park. Wat je ook kiest, een wintersport in Canada is een unieke ervaring in de spectaculaire natuur.

Dichterbij dan je denkt

KLM vliegt naar Edmonton, Calgary en Vancouver. Vanuit deze steden ben je snel in een van de 3 wintersportplaatsen. Qua tijd zal het niet eens zoveel schelen als een urenlange autorit naar de Alpen. Heb je langer de tijd verblijf dan zeker een paar nachtjes in de stad. Bezoek een ijshockeywedstrijd of geniet van heerlijke gerechten en kies uit het brede culinaire aanbod van deze steden.

Geweldige sneeuw

De sneeuw van de skigebieden van Whistler, Marmot Basin en de Big 3 (Mount Norquay, Lake Louise en Sunshine Village) worden wereldwijd geroemd als een van de besten. De zogenaamde ‘powder champagne’ sneeuw valt in vele meters in de periode van begin
november tot eind april. Er zijn afdalingen voor verschillende niveau’s, maar door de steile bergwanden van de Rockies, is het vooral voor de gevorderde skiërs een walhalla.

Winterbeleving

Een winter in Canada is zoveel meer dan alleen skiën. De natuur is zo uitgestrekt en nodigt uit om verder ontdekt te worden. Ga mee op een sneeuwscooter- of huskysafari en ga door diepe bossen met bomen die bijna onder de enorme hoeveelheid sneeuw lijken te bezwijken. Voor wilde dieren hoef je niet ver te rijden; in en rondom Jasper lopen ze vrij rond, zoals bijvoorbeeld de ‘big horn sheeps’en rendieren.

Populaire Wintersport Canada

Wintersport

Chateau Jasper

9/11-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Jasper

Comfortabel verblijf in het gemoedelijke centrum van Jasper

Wintersport

Fairmont Jasper Park Lodge

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Jasper

Geniet van de beste service in Canada

Wintersport

Moose Hotel & Suites

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Banff

Spectaculair uitzicht op de Rockies vanuit het zwembad

Wintersport

Aava Whistler Hotel
+

9-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

British Columbia, Whistler

Persoonlijke aandacht en hoog serviceniveau

Maak je vakantie naar Canada compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Canada

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit