Ervaar de pracht van Canada

In Canada is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Canada kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Canada

Campingpakket Bewonder de Rockies

Kies voor het gemak en zekerheid door dit campingpakket te boeken. Je bent verzekerd van de mooiste plekjes op de mooiste campings. Zo verblijf je o.a. in de Nationale Parken van Jasper, Banff en Kootenay. Je krijgt een gedetailleerde routebeschrijving met allerlei suggesties voor leuke uitstapjes en mooie wandelingen.

Helikoptervlucht over de 6 gletsjers

Maak een spectaculaire helikoptervlucht boven de Rockies. Vanaf de heliport halverwege Icefields Parkway vertrek je voor een 20 minuten durende tocht, die je niet snel meer zal vergeten. Je vliegt over de 3000 m hoge Cline Pass. Vervolgens vlieg je over Abraham Lake en de Cline, Lion en Lioness gletsjers. Onderweg zie je nog een waterval die 300 m naar beneden valt. Deze waterval heeft zijn oorsprong heeft groene meren.

Beren spotten langs de kust

Speur naar de zwarte beer langs de kust van de inhammen in de Clayoqout fjord vlakbij Tofino. Na hun semi-winterslaap gaan de beren direct naar de plek waar ze voedsel kunnen vinden; langs de kust in de periodes tussen eb en vloed. In een zodiac, die perfect is om door ondiep water te navigeren, kan je onbezorgd de beren observeren en fotograferen. Wie weet spot je onderweg ook nog een walvis.

Ontdek Banff inclusief gondel en Lake Minnewanka cruise

Laat de auto een dagje staan en ga mee op deze excursie. Leer alle hoogtepunten van Banff kennen onder begeleiding van een deskundige gids. Je gaat langs de Bow Falls, het Two Jack uitkijkpunt en Sulphur Mountain. Een tocht met de Banff gondel is inbegrepen, waardoor je een uitzicht van 360 graden hebt op de 6 bergketens die het stadje omringen. Je sluit de dag af met een uur durende cruise over Lake Minnewanka.

Winterexcursies In Canada

Sneeuwschoenwandeling Marble Canyon

Maak kennis met de ruige natuur en de stilte van de Rockies tijdens deze sneeuwschoenwandeling. Deze tocht staat onder begeleiding van een gids en hij of zij zal je meenemen naar Kootenay Nationaal Park. Bewonder hier de vele kleuren van Marble Canyon en de 40 m diepe kloof, uitgeslepen door water en ijs.

Sneeuwschoenwandeling Fortress Mountain

Beleef een spectaculaire sneeuwschoenwandeling naar Fortress Mountain. Met behulp van een Snowcat kom je op verborgen plekken, die bekend zijn geworden door films als 'The Revenant' en 'Inception'. Je wandelt door surrealistisch winterlandschap met hoge bergpieken en verse poedersneeuw.

Helikoptervlucht in het hart van de Rockies

Vlieg mee met een helikopter en bewonder het waanzinnige uitzicht op de Rocky Mountains vanuit de lucht. Je vliegt vlak langs de besneeuwde bergtoppen van de Three Sisters Peaks. Je kijkt uit over bevroren meren en de Goat bergketen. Via de Bow rivier vlieg je weer terug naar Canmore. Je hebt ook de mogelijkheid om langere tochten te maken waarbij je nog verder over de Rockies vliegt.

Ontdek Lake Louise

Ontdek de magnifieke uitzichten bij Lake Louise tijdens deze dagexcursie vanuit Banff. Je rijdt met een gids door de Rockies naar het bekendste meer van Canada. Maak een wandeling over het bevroren meer, bewonder de enorme bergpieken met op de top de Victoria gletsjer. Of schaats een paar rondjes om het ijskasteel. Geniet van een hapje of drankje in het Fairmont Hotel.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit