Met de hond op reis

Informatie over reizen met je hond

Elke land heeft zijn eigen richtlijnen voor het meenemen van je huisdier. Als je op vakantie gaat met je huisdier naar Scandinavië, Groot-Brittannië of Ierland is het van belang dat je eerst controleert of hij/zij voldoet aan de richtlijnen. Raadpleeg hiervoor je dierenarts of verkeersbureau. Ook kan je veel informatie vinden op stenaline.nl/reizen-met-huisdieren.

LET OP: je dient altijd bij boeking aan te geven of je je huisdier neeneemt.

Bij de volgende ferrymaatschappijen mag je je huisdier meenemen aan boord. Lees verder voor de extra voorwaarden. De kosten zijn te vinden bij de reis.

Stena Line
Huisdieren bij Stena Line zijn op alle routes toegestaan. De dieren zijn alleen niet toegestaan in publieke ruimtes. Voor de onderstaande routes gelden er nog andere voorwaarden:

Kiel-Göteborg
- Tijdens de reis moet een speciale hut voor jou en je huisdier worden gereserveerd. Beperkte beschikbaarheid. Huisdieren moeten tijdens de overtocht in deze hut blijven. Maximaal twee huisdieren in elke hut.
- Er is een speciale uitlaatplaats gesitueerd op hetzelfde dek.

Frederikshavn-Oslo
- Tijdens de reis moet een speciale hut voor jouw huisdier worden gereserveerd. Beperkte beschikbaarheid. Huisdieren moeten tijdens de overtocht in deze hut verblijven. Maximaal drie huisdieren in elke hut.
- Er is een speciale uitlaatplaats op het buitendek voor honden. Openingstijden: 20.00-23.00 uur en van 06.00-19.00 uur. Wil je buiten deze tijden, neem dan contact op met de informatiebalie op dek 4.
- Je huisdier moet de hut vóór 06.45 uur bij aankomst in Frederikshavn (om 05.20 uur bij aankomst op maandag) en om 17.00 uur bij aankomst in Oslo hebben verlaten (om 06.45 uur bij aankomst dinsdagochtend).

Frederikshavn-Göteborg en Grenå-Varberg
- Op de Stena Danica, Stena Jutlandica en Stena Nautica zijn er speciale hondenplaatsen (binnen).
- Er zijn geen kennels aan boord.
- Huisdieren zijn toegestaan in de eigen auto of in een speciale lounge.
- Vermeld bij incheck of je huisdier in de auto verblijft.
- Geen toegang tot de auto mogelijk tijdens de overtocht.

Rostock/Sassnitz-Trelleborg
- Houd er rekening mee dat het verblijf van je huisdier in een hut alleen is toegestaan in de speciale hondenhut (beperkte beschikbaarheid).
- Op eigen risico, kan je huisdier ook in het voertuig blijven tijdens de overtocht. In uitzonderlijke omstandigheden kan het dier worden bezocht onder begeleiding van een Stena Line werknemer en als de omstandigheden het toelaten. De beslissing over de vraag of dit mogelijk is ligt uitsluitend bij het personeel aan boord en kan worden aangevraagd bij de informatiebalie.

Hoek van Holland-Harwich
- Alle huisdieren kunnen in je voertuig blijven gedurende de overtocht. Echter, bepaalde hondenrassen zijn gevoeliger voor warmte of mindere luchtcirculatie in voertuigen. Wij adviseren eigenaars om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en indien beschikbaar je hond in de kennel te plaatsen.
- Zorg ervoor dat je hond zijn behoefte heeft kunnen doen voordat je aan boord gaat. Indien hoge nood, dan is er aan boord een eenvoudige uitlaatmogelijkheid.
- In alle hutten is het mogelijk via de televisie de kennels te bekijken. Zowel voor honden in de kennels als voor honden die de overtocht in de auto maken raden wij een kort tussentijds bezoek aan. Het bezoek aan jouw huisdier in de auto dien je af te stemmen met de Guest Service. De medewerker van de Guest Service zal zorgen voor een korte inspectie op een door de Stena Line medewerker te bepalen tijdstip. Je hond mag niet uit de kennel of uit de auto. Het autodek wordt afgesloten.

Ierse Zee
Huisdieren kunnen zonder extra voorwaarden reizen tussen Groot-Brittannië en Ierland.
Op de routes Holyhead-Dublin, Fishguard-Rosslare en Liverpool-Belfast zijn huisdieren niet toegestaan op de passagiersdekken en moet je huisdier in de auto blijven. Je kan je huisdier niet bezoeken tijdens de overtocht. Tevens zijn er op deze routes kennels beschikbaar. Huisdieren van voetpassagiers worden gedurende de overtocht in een kennel geplaatst op het autodek.
- Op de route Cairnryan-Belfast mogen kleine honden wel aan boord, mits ze gedurende de overtocht worden vervoerd in een gesloten reistas voor huisdieren. Echter, dit is ter beoordeling van het personeel aan boord. Indien gevraagd moet je je huisdier plaatsen in een kennel op het autodek.
-Op de route Liverpool-Belfast raden we je aan vooraf een kennel te boeken. Met deze mogelijkheid heb je ook toegang tot jouw huisdier gedurende de overtocht. Je kan hem niet alleen bezoeken, maar ook in beperkte mate uitlaten

Color Line
- Vervoer van huisdieren in de auto of in een kooi aan dek is toegestaan. Toeslag in de auto € 7 en in een kooi € 13 per huisdier per enkele reis.
- Gaat je huisdier mee op vakantie, volg dan de richtlijnen van het land. Informeer hiernaar voor het boeken van de reis bij de dierenarts en het verkeersbureau.
- In de openbare ruimten en hutten zijn geen dieren toegestaan.

Fjord Line
- Vervoer van honden is toegestaan.
- Ze verblijven aan boord in de hondenkennel.
- Toezicht tijdens de overtocht kan geregeld worden met de bemanning aan boord.
- Huisdieren mogen niet worden meegenomen in de openbare ruimtes of hutten.

Scandlines
- Het meenemen van huisdieren is toegestaan zonder extra kosten.

DFDS Seaways
IJmuiden-Newcastle
- Voor honden zijn kennels beschikbaar. Algemene bezoektijden kennels (begeleid door een medewerker van het Guest Service Center): King Seaways: van 18.00-20.00 uur en van 21.00-00.00 uur. 's Ochtends van 06.30-08.00 uur. Princess Seaways: tot 00.00 uur en 's morgens vanaf 7.00 uur.
- Het is tevens mogelijk om de hond te vervoeren in de auto.
- Op beide schepen vanaf IJmuiden is er een hondentoilet beschikbaar.
- Alleen mogelijk wanneer je minimaal 18 jaar bent en reist per auto.

Duinkerken-Dover
Het meenemen van huisdieren in de auto is toegestaan.

P&O Ferries
Rotterdam-Hull
- Alle huisdieren moeten tijdens de reis in kennels worden ondergebracht.
- Om de 2 uur kijkt het personeel van P&O Ferrries bij de dieren. Mocht je tijdens de reis zelf een kijkje willen nemen bij jouw huisdier kan dit. Er gaat dan een medewerker van P&O Ferries met je mee. Je kan dit bij de receptie melden.
- Je dient uiterlijk 1,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Calais-Dover
- Het meenemen van huisdieren in de auto is toegestaan.
- Je dient uiterlijk 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Eurotunnel
Het meenemen van huisdieren in de auto is toegestaan.

Condor Ferries
Huisdieren zijn toegestaan aan boord van Condor Ferries, vraag bij boeking naar de voorwaarden.

Populaire Vakanties

8.2
Autorondreizen

Frida

13-, 14-, 15-, 17- of 18-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Noorwegen

De beste introductiereis voor Noorwegen

8.0
Autorondreizen

Arvid

13-, 14-, 15-, 17- of 18-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden van 2019

8.2
Autorondreizen

Kate

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Populairste rondreis in Engeland

8.2
Autorondreizen

Callum

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Rondreis naar de Westkust, Isle of Skye en Loch Tay

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit