Met de kinderen
Met de kinderen
Met de hond
Met de hond

Nore

14-daagse autorondreis langs appartementen - Zweden, Noorwegen

Reiscode SCBRNORE
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in appartementen
vanaf 
€ 434
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Combineer Zweden en Noorwegen
  • Spot elanden en rendieren
  • Spelen in het bos en wandelen over hoogvlaktes

Het beste van 2 werelden in één vakantie: het culturele Zweden met de eindeloze bossen en talloze meren én de bergen en hoogvlaktes in het ruige Noorwegen. Tijdens de rondreis Nore zijn er volop mogelijkheden om de natuur in te trekken. Maak een kanotocht over de meren, wandel naar de hoogste waterval van Zweden, of ga fietsen in de bergen. Ontmoet de Koning van de bossen: de eland. In Orsa verblijf je vlakbij het Siljanmeer met leuke dorpjes en vele activiteiten in de directe omgeving. In Idre is de kans groot dat de rendieren over het vakantiepark lopen. In de omgeving van Skeikampen bezoek je Lillehammer met verschillende attracties voor het gezin. Bezoek het openluchtmuseum Maihaugen, daal met grote snelheid af van de bobsleebaan of ervaar het Olympisch museum. Dat zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Reiscode SCBRNORE
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in appartementen
vanaf 
€ 434
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line. Overnachting aan boord.

Vanuit Kiel in Duitsland vaar je met Stena Line naar Zweden. Je komt de volgende ochtend aan in Göteborg.

In de zomermaanden kan je extra vroeg aan boord, zodat je alle tijd hebt om je hut te vinden en je niet hoeft te haasten voor het avondeten. Vooral in het hoogseizoen kan het restaurant volgeboekt zijn. We raden daarom aan om van te voren het ontbijt- en dinerbuffet bij te boeken. Zo geniet je optimaal van je vakantie!

Aan boord is gratis wifi en kan je shoppen. Voor de kinderen is er een spannende speurtocht uitgezet en er is een speelruimte.

Je verblijft bij 2 personen in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed, bij 3-4 personen in een 4-persoonsbinnenhut met stapelbedden en bij 5 personen in een 2-persoons- én 4-persoonsbinnenhut met stapelbedden.

Heenreis met Stena Line

Dag 2 t/m 5

Orsa, Orsa Grönklitt. 485 km, 4 overnachtingen.

Vanaf Göteborg rijd je langs de scherenkust en het Vänern meer naar de provincie Dalarna, het culturele hart van Zweden. Rondom het Siljanmeer liggen pittoreske dorpen met de bekende roodgekleurde huisjes. Stop in Nusnäs bij de fabriek om zelf een Dalapaardje te versieren, een leuk souvenir om mee te nemen! Ga met de kinderen op bezoek bij de Kerstman in Tomteland en verwonder je in het Trollenhuis. In de omgeving van Orsa zijn volop mogelijkheden om te wandelen en lekker actief bezig te zijn. Op het park is een zwembad, zijn er kano's te huur, kan je klauteren tussen de bomen over een klimparcours en kan je meegaan op een elandensafari.

Optionele excursies

Berensporen in Kvarnberg

Mountainbiken bij Orsa

Dag 6 t/m 8

Idre, Idre Fjäll. 170 km, 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Idre Fjäll, Type A

Vlakbij de Noorse grens ligt het park Idre Fjäll. In dit deel van Zweden heb je de kans rendieren tegen te komen, die gerust over het vakantiepark lopen. De omgeving is bergachtig en biedt volop mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken en kanoën. Bezoek het Fulufjället Nationaal Park om de gemarkeerde wandelroute te volgen naar Njupeskär Vattenfall, de hoogste waterval van Zweden. Op het park zelf is een binnen- en buitenzwembad en een grote speelhal waar de kinderen kunnen klimmen en voetballen.

Rendieren bij Idre Fjäll

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Midden-Noorwegen

Ga lekker eropuit en bezoek de verschillende nationale parken in Midden-Noorwegen. Je kunt bijvooorbeeld de muskusossen in Dovrefjell Nationaal Park bezoeken, de heidevelden van de Peerk Gynstreek of de Jotunheimen Nationaal park. In het dit Nationale Park vind je meer dan 255 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter. Er is een rijke vogelpopulatie en het is het leefgebied van rendieren en elanden. In de omgeving van Geilo zijn Hardangervidda en Hallingkarvet ideale gebieden voor wandelingen. Kortom, er is genoeg te ontdekken voor jong en oud!

Dovrefjell

Dovrefjell is een bergplateau op 1000 m hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook kuddes wilde muskusossen voor. Het gebied heeft een zeer rijke flora met bijzondere alpine planten zoals gentianen en gletsjerboterbloemen.

Gudbrandsdal

Tussen Lillehammer en Otta ligt het mooie, brede Gudbrandsdal. Aan de westkant wordt het geflankeerd door de ruige heuvels, meren en heidevelden van de Peer Gyntstreek. Aan de oostkant vind je de hoge pieken van het Rondane gebergte. Van Otta naar Trondheim volgt de E6 het dal van de rivier de Driva door een nauwe kloof, die het Dovrefjell bergplateau in tweeën snijdt.

Midden-Noorwegen

Innlandet

De provincie Innlandet is een van de nieuwe provincies van Noorwegen. De voormalige provincies Dovrefjell, Gudbrandsdal, Oppland en Hedmark zijn onder deze provincie komen te vallen. Innlandet is gewedlig uitgangspunt voor een actieve vakantie gecombineerd met prachtige natuur me o.a. bergmassieven, valleien en muskusossen.

Dovrefjell Nationaal Park

Ga voor een actieve vakantie naar het Dovrefjell Nationaal Park. Het Dovrefjell is een bergplateau op 1000 meter hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook wilde muskusossen voor. Dovrefjell is de enige locatie op het vasteland van Europa waar deze dieren nog voorkomen. De muskusos is in de twee miljoen jaar van zijn bestaan weinig veranderd. Lang geleden was deze langharige os uitgestorven in Noorwegen, maar na succesvolle herintroductie leven er nu zo’n tachtig dieren in dit nationale park. Vanuit Oppdal vertrekken eland- of muskusossafari’s. Ook kan je de lift naar boven nemen om van het uitzicht te genieten. Bekijk de kloof Magalaupet, waar liters water zich doorheen persen.

Gudbrandsdal

Het mooie, brede Gudbrandsdal heeft alles in zich voor een actieve vakantie in een omgeving met een rijke cultuur. De kunstnijverheid en de regionale keuken uit deze vallei zijn een begrip in Noorwegen. Veel bekende Noorse sprookjes en legenden komen hier vandaan. De wintersportplaats Lillehammer is voor de meeste Nederlanders een bekende naam van de Winterspelen 1994. Het stadje is kleinschalig en gemoedelijk. De hoofdattractie is het openluchtmuseum Maihaugen. Er zijn 180 gebouwen uit de Noorse historie, waaronder een staafkerk en traditionele huizen uit verschillende Noorse regio’s.

Peer Gyntveien

Ten noorden van Lillehammer begint de Peer Gyntveien, een aantrekkelijke weg voor zowel automobilisten als fietsers. De 60 kilometer lange weg is een van de meest populaire bergwegen van Noorwegen. Je doorkruist de Peer Gynt-streek, een uniek landschap met schaars begroeide heuvels en overal beekjes, vennen en meren. Elk jaar in augustus vindt hier het Peer Gynt-festival plaats, een negendaags cultuurfestival. Als je toevallig in Innlandet op vakantie bent, probeer dan de opvoering van het theaterstuk Peer Gynt in de plaats Gålå bij te wonen.

Jotunheimen Nationaal Park

In het het plaatsje Beitostølen vind je de toegangspoort naar het Jotunheimen Nationaal Park. Hier vind je de hoogste bergpieken van Noorwegen met tot laat in de zomer besneeuwde toppen. Het wemelt van de wandelroutes die langs diepe valleien, meren, watervallen en gletsjers lopen. De hoogste berg Galdhøpigen meet 2400 meter. De meest noordwestelijke hoek van de provincie ligt slechts op een paar kilometer van het Geirangerfjord.

Het charmante mijnstadje Røros

Ten noorden van het meer Femund ligt Røros, een oud mijnstadje dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het is een van de mooiste stadjes van Noorwegen. De kleurige houten huizen dichtbij de kopermijn en het centrum geven een goede kijk op het leven in de gloriedagen van Røros. De charme van dit gemoedelijke stadje is opgemerkt door kunstenaars, die het plaatsje nog meer cachet geven. Ten zuiden van het meer ligt het wintersportplaatsje Trysil. Hier kun je in de zomer fietsen, paardrijden, kanoën en vissen.

Innlandet

Zweden

Wanneer je lange wandelingen of kanotochten wilt maken zonder iemand tegen te komen, ga dan op vakantie naar Zweden. Rijdend over rustige wegen kom je langs gouden korenvelden, naald- en loofbossen, bermen vol bloemen en talloze meren. In het hele land zie je de traditionele, roodgeverfde houten huizen die met kleurige bloembakken zijn versierd. Vergeet vooral niet op het dorpsplein te stoppen voor zo'n overheerlijk Zweeds ijsje!

Bossen, meren en bergen

Er zijn talloze natuurreservaten in Zweden, die kunnen variëren van een weitje vol orchideeën, een plas met bijzondere watervogels of een stukje oerbos. Het zuiden is vrij vlak met een afwisseling van akkers en weiden, berken- en dennenbossen, meren en rivieren. Naar het noorden wordt het heuvelachtiger. Vooral tegen de grens met Noorwegen komen bergtoppen van boven de 1000 meter voor, die tot ver in het voorjaar bedekt zijn met sneeuw. Rond de poolcirkel gaat het landschap over in toendra met lage struiken en rendiermos. Tijdens wandeltochten is er goede kans op een ontmoeting met een eland, rendier of bever.

Stockholm

Stockholm wordt ook wel het Venetië van Scandinavië genoemd, niet alleen doordat het gebouwd is op 14 eilandjes maar ook door de sfeer. Het is een gezellige en stad met veel kunst en cultuur. Op het eiland Djurgården bevind zich een aantal musea waaronder Skansen, 's werelds oudste openluchtmuseum. Bezoek ook het Vasamuseum en bewonder het 17e eeuwse oorlogsschip Vasa of voor de kinderen het Junibacken waar de sprookjes van Astrid Lindgren levensecht worden uitgebeeld. Net buiten Stockholm ligt het Koninklijk Paleis Drottningholm. Wanneer je door de schilderachtige straatjes van Gamla Stan, de oude stad, wandelt waan je je in de Middeleeuwen. Hier bevinden zich talloze bijzondere boetiekjes, antiekwinkels en natuurlijk souvenirwinkels. De grootste winkelstraat is de Drottninggatan met veel kledingwinkels. Maar Stockholm is ook dynamisch met een trendy uitgaansleven, weids opgezet met brede promenades en bovenal geliefd, door de vriendelijke inwoners.

Cultuur

Wereldberoemd zijn de Gamla Stan van Stockholm, het openluchtmuseum Skansen en het ingenieuze sluizensysteem in het Göta Kanaal, evenals de leuke kinderattracties zoals Astrid Lindgrens Värld of het pretpark Liseberg. Maar volg ook eens zo'n bordje langs de weg naar een onbekende bezienswaardigheid. Het kunnen eeuwenoude muurschilderingen zijn in een idyllisch gelegen kerkje, een elandenval of een oude watermolen bij de rivier waar dertig jaar geleden de boeren nog in de rij stonden met karren vol graan.

Allemansrecht
Het allemansrecht is een typisch Zweeds fenomeen. Het houdt in dat je mag gaan en staan waar je wilt, mits een aantal regels in acht wordt genomen. Door de velden wandelen, over hekken klimmen of zomaar ergens gaan zwemmen is toegestaan zolang het geen overlast met zich meebrengt. Ook een vuurtje stoken, bijvoorbeeld bij een schuilhut voor wandelaars of bij een goede visstek, is toegestaan - behalve wanneer er door de droogte gevaar voor bosbrand bestaat.

Klimaat

Het zomerklimaat in Zuid- en Midden-Zweden is te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden.

Warme golfstroom
Denk aan een warme zomerdag in Zweden en je ligt in gedachten op een door de zon verwarmde, gladde rots waar het heldere water van de zee tegenaan kabbelt. De unieke Zweedse scherenkust bestaat uit duizenden eilandjes die het vasteland als een soort kraag omgeven. Dankzij de warme golfstroom heerst er een mild klimaat met in de zomer vele zonne-uren. Behalve zwemmen, zeilen en vissen tijdens je autovakantie kun je er rondslenteren door pittoreske vissersplaatsjes en koffie drinken op een gezellig terrasje aan de haven.

Winter in Zweden
In de winter schommelt de temperatuur tussen -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot onder de -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het meestal niet zo koud aan. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari, maart en april kenmerken zich door zeer stabiel, aangenaam winterweer. In Zweeds Lapland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen tussen de -10 en -30°C.

De schoonheid van winters Zweden zal je verbazen. De besneeuwde heuvels met uitgestrekte bossen en bevroren meren doen idyllisch aan. In dit winterlandschap zijn er voldoende mogelijkheden om te skiën of andere winterse activiteiten te beoefenen, zoals schaatsen of huskytochten. De skigebieden hebben uitstekende voorzieningen voor kinderen. Zweden is dan ook de familiebestemming bij uitstek.

Seizoen
Wij bieden onze zomervakanties aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Het winterseizoen loopt van half december t/m eind maart. Februari en maart zijn bij Scandinaviërs de populairste wintersportmaanden.

Noorderlicht in Zweden

In Zweden vind je 1 van de beste plekken om het noorderlicht te spotten: het Aurora Sky Station in Abisko. Tijdens onze bijzondere Aurora Borealisreis door Zweden en Noorwegen kom je langs Abisko, en ga je ook daadwerkelijk naar het Sky Station toe. Ook vanuit Kiruna heb je goede kansen om het noorderlicht in Zweden te spotten, bijvoorbeeld vanuit het IJshotel!

Zweden

Göteborg - Kiel, Stena Line, FerryGateway

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop en een winkel. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Göteborg - Kiel, Stena Line, FerryGateway

Kiel - Göteborg, Stena Line, FerryGateway

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop en een winkel. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Kiel - Göteborg, Stena Line, FerryGateway

Reisduur

14 dagen

Aantal personen
Type accommodatie

accommodaties volgens programma

Vervoer

Eigen auto en ferry

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 450

2

€ 446

3

€ 446

4

€ 456

5

€ 460

6

€ 460

7

€ 450

8

€ 446

9

€ 438

10

€ 434

11

€ 444

12

€ 448

13

€ 448

14

€ 438

15

€ 438

16

€ 434

17

€ 434

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs Stena Line gebaseerd op het laagst beschikbare flex-tarief. Op het moment van boeking wordt de definitieve prijs bevestigd
- 5e persoon alleen mogelijk voor een kind t/m 15 jaar
- Op de vakantieparken zijn de meeste faciliteiten gesloten t/m 20 juni 2024 en na 18 augustus 2024

Nore

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
- Binnenhut naar aantal personen
- 11 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies
- Eindschoonmaak Orsa Grönklitt

Niet inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset Orsa Grönklitt, Idre Fjäll en Skeikampen, totaal € 63 p.p. vooraf te voldoen of zelf te verzorgen
- Eindschoonmaak Idre Fjäll en Skeikampen € 173 vooraf te voldoen of zelf te verzorgen
- Tolgelden en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. NOK 650 - NOK 850

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids Noorwegen of Zweden
- Wegenkaart

Overige info

- Honden zijn toegestaan bij deze reis, Orsa Grönklitt en Idre Fjäll totaal € 61 vooraf te voldoen en Skeikampen Vakantiewoningen ca. NOK 350 ter plaatse te voldoen

Verlenging

- Voor een rustige start van je vakantie: boek een overnachting in Hotel Birke in Kiel. Dit hotel ligt ongeveer 10 min. van de haven

Overtocht

- Afmetingen auto Stena Line: max. 2 m hoog en 6 m lang (inbegrepen)

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Optionele excursies

Berensporen in Kvarnberg

Kvarnberg kent één van de dichtstbevolkte berenpopulaties van Zweden. Met een ervaren gids ga je op zoek naar tekenen van het berenleven. Daarnaast leer je van alles over het fascinerende leven en gedrag van de beer. De gidsen doen zelf onderzoek naar de beren, hun gedrag en leefomgeving. Ze vertellen met veel enthousiasme. Vooraf en tijdens de zoektocht word je optimaal geïnformeerd over de omgang met beren. Voor de ...

Ga mee op elandsafari in Gålå

Ontmoet de koning van het bos tijdens deze elandsafari. In een minibus rijd je door een schilderachtig gebied. Zodra het gaat schemeren worden de elanden actief en samen met de gids ga je naar ze op zoek. Vaak zijn ze te zien aan de rand van het bos. Goed kijken dus! Mochten de elanden zich een keer niet laten zien dan blijft deze safari een bijzondere ervaring, waarbij er meer vertelt wordt over deze dieren. Wie weet ...

Klimparcours bij Idre Fjäll

Ga lekker klimmen en klauteren in het klimparcours tussen de bomen. Er zijn verschillende parcours uitgezet voor de grote en de kleine avonturiers. Het laagste parcours, voor de allerkleinsten, is 1-2 meter boven de grond. Je balanceert over touwen, klimt door tunnels en je klimt door een spinnenweb. Het blauwe parcours is een stapje moeilijker en is 4-6 meter boven de grond. Je gaat onder andere over een hangbrug. Het ...

Raften in Noorwegen vanuit Idre Fjäll

Voor de ultieme rafting ervaring kies je voor deze excursie. Vanaf Idre rijd je met eigen auto naar het startpunt over de grens in Noorwegen. In totaal trotseer je 8 stroomversnellingen, waarvan de langste 750 meter is. Je vaart over de beste en coolste stroomversnellingen van de regio! Halverwege de tour maken we een pauze en bij mooi weer kan je hier zwemmen in de stroming. En aan het einde wacht er een heerlijke ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
7.9
Aantal beoordelingen 25

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit