St. Patrick’s Day

St. Patrick

St. Patrick

Vandaag is dé nationale feestdag van de Ieren: St. Patrick’s Day. Sinds 2000 is de feestdag uitgebreid tot een geweldig festival van 5 dagen. Gister 16 maart is het festival van start gegaan en zal t/m 20 maart duren.

Deze dag is de belangrijkste feestdag van de Ieren en het hoogtepunt van het jaar. De sterfdag van St. Patricius, met als symbool het klavertje vier, wordt dan herdacht. Echter is het vooral een groot feest met dans, vuurwerk, parades, concerten en allerlei tentoonstellingen. De straten kleuren groen, de kleur waar het feest mee geassocieerd wordt, met ongeveer een miljoen mensen en is het drukst tussen Christ Church Cathedral en O’Connell Street.

St. Patrick’s Day is steeds meer in trek bij niet Ieren. Net als bv de Braziliaanse carnaval parade gaan steeds meer toeristen naar Dublin voor de 17 maart parade en het grote geheel erom heen. Dus wees een ‘Irish for the day’, schmink uzelf groen en feest mee met de Ieren.

Leave A Comment