Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden (en Nederland) heeft de gelukkigste bevolking ter wereld

Gelukkige Landen

Gelukkige Landen

Een studie van Gallup, uitgegeven door Forbes heeft tussen 2005 en 2009 duizenden respondenten in meer dan 150 landen ondervraagd naar hun welzijn. De Scandinavische landen deden het ontzettend goed, met Denemarken aan de top van het meest gelukkige land volgens het onderzoek.

Het resultaat biedt een diepgaande analyse van die gelukkigste en ongelukkigste landen ter wereld. Onderzoekers hebben eerst gevraagd hun algemene tevredenheid met hun leven middels een cijfer van één tot tien. Ten tweede werden de deelnemers gevraagd over hoe zij zich gisteren voelden, zodat onderzoekers de respondenten konden meten op “dagelijkse ervaring” scores: voelde men zich uitgerust en gerespecteerd, vrij van pijn en intellectueel uitgedaagd.

Lees meer over dit artikel op Meet the Boss

Leave A Comment