Vakantie Malmö

Het bruisende Malmö

Malmö, de hoofdstad van Skåne en de derde stad van het land, geldt als de poort naar Zweden. De Turning Torso, een moderne 190 meter hoge woontoren, staat symbool voor de metamorfose die Malmö onderging van oud provincieplaatsje tot grote stad. Het is de hoogste toren van Zweden en Scandinavië. Naast historie en cultuur vind je in Malmö prachtige winkels en galeries. De ligging aan zee, de stranden en stadsparken geven je het ultieme vakantiegevoel.

Neem een duik

Gamla Staden (de oude stad) is het centrum van Malmö, met het Malmöhuss Slott in het kasteelpark. Van de vele musea noemen we hier alleen het Moderna Museet, een van de belangrijkste Europese musea voor moderne kunst. Het werk van bijvoorbeeld Dalí, Picasso en Matisse is ondergebracht in de prachtig verbouwde oude elektriciteitscentrale van Malmö. Langs de oever van de Öresund ligt Ribesborgs Strand, waar je een duik neemt of van het uitzicht op de Öresundbrug geniet. De moderne en architectonische stadswijk Västra Hamnen ligt ook aan het water en doet denken aan de Côte d’ Azur met zijn houten terrassen en comfortabele ligstoelen. Het jonge en hippe publiek uit Malmö strijkt hier neer om te genieten van een heerlijke lunch of diner.

Shop till you drop!

Op het plein Lilla Torg met zijn vakwerkhuizen kom je voor gezellige cafés, restaurants, ateliers en designwinkels. Hier zijn ook de Saluhallen, een overdekte voedsel- en delicatessenmarkt met Zweedse specialiteiten. Ten westen van het plein begint de wijk Gamla Väster met veel designwinkels en kunstgaleries. In Södergatan en de autovrije winkelstraatjes eromheen is de keuze groot, of je nu houdt van luxe, trendy, vintage, of gewoon cool. In de kleurrijke wijk Möllevangen zijn exotische producten te koop.

Populaire Vakanties Malmö

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.6
Autorondreis

Sofia

10- of 12-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Introductiereis door Zuid-Zweden

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Jytte

16-daagse autorondreis langs hotels en appartementen

Zweden, Denemarken

Ontdek gemoedelijke stadjes van Zweden en Denemarken

8.5
Hotel

First Hotel Jörgen Kock

Zuid-Zweden, Malmö

Centraal gelegen op loopafstand van het station

Onze vakanties Zweden

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit