Vakantie Gävleborg

Het onbekende Gävleborg

Voor rustzoekers is een vakantie in het onontdekte Gävleborg een aanrader. Deze provincie ligt boven Stockholm aan de Botnische Golf. Het bestaat uit de regio’s Hälsingland en Gästrikland. Als je uit het zuiden komt, rijd je eerst Gästrikland binnen. De stad Gävle ligt aan zee. Neem een duik en laat je opdrogen op een van de mooie zandstranden. De kinderen vinden het pretpark Furuvik vast leuk, met een dierentuin en zwemparadijs. Ook kun je op bezoek bij de eland, de Koning van het Woud, in de elandparken Älgparken of Kybacka.

Fraai gedecoreerde herenboerderijen

Ga je noordelijker richting Hälsingland, dan kom je terecht in uitgestrekte bossen met groene rivierdalen. Een echte bezienswaardigheid zijn de grote herenboerderijen die prachtig gedecoreerd zijn. UNESCO heeft deze Hälsingegårdar in 2012 aan hun werelderfgoedlijst toegevoegd. De grote, fraai versierde gastenkamers zijn vaak goed bewaard gebleven omdat ze zo weinig gebruikt werden. Zo’n 52 van deze herenboerderijen zijn opengesteld voor publiek.

Hölick, een verborgen juweeltje

Als je eenmaal weer richting zee gaat, dan kom je bij Hudiksvall uit. Een havenplaatsje met rode houten pakhuizen waar mooie winkeltjes met volkskunst en keramiek je aanzetten tot het kopen van souvenirs. Voor de kust van Hudiksvall ligt het schiereiland Hornslandet met het idyllische vissershaventje Hölick. Met de witte stranden, de buitengewoon mooie natuur en de heerlijke restaurants, verandert Hölick zomers in een waar paradijs. Er zijn wandel- en fietsroutes over het hele schiereiland uitgezet. Wil je hier wat langer blijven, boek dan een vrijstaand huisje in het bos of op het strand in Hölick Havsresort. Op je strandlaken geniet je van het kabbelende geluid van de zee…

Onze vakanties Gävleborg

Bestemmingen Gävleborg

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit