Vakantie Borderlands

De noordelijke Borderlands

Tijdens je vakantie in de regio Borderlands (Noord-Wales) bezoek je een paar prachtige plekken. Bijvoorbeeld Castle Conwy, het meest imponerende kasteel dat Edward I in Wales heeft gebouwd. Llandudno is een badplaats met ouderwetse grandeur waar je over de pier wandelt en onderweg een fish & chips koopt. In het binnenland ligt het plaatsje Llangollen aan de rivier de Dee. Loop of maak een boottochtje over de spectaculaire Pontcysyllte-aquaduct. Je steekt de rivier over op een duizelingwekkende 38 meter hoogte! Dit kom je allemaal tegen tijdens je vakantie in de Borderlands.

Waan je in de middeleeuwen

Heel veel torens, de ommuurde stad, de rivier met de bruggen en de bergen van Snowdonia op de achtergrond maken van kasteel Conwy iets bijzonders. Je beleeft 700 jaar historie als je door het kasteel dwaalt. Om de belevenis compleet te maken, loop je ook over de 1200 meter lange middeleeuwse stadsmuur. Tezamen schetst het een mooi middeleeuws plaatje, de UNESCO-status waardig. De badplaats Llandudno ligt een stukje verderop aan de kust. Dit is een prettige plek om de dag door te brengen en over de Victoriaanse pier te lopen, met zijn 670 meter de langste in Wales. Neem de ouderwetse tram of het kabelbaantje naar de top van de Great Orme, een landtong die ver de Ierse Zee insteekt. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de pieken van Snowdonia.

Een tunnel van gouden regen

Dichtbij Llandudno ligt een van de mooiste tuinen van Wales, Bodnant Garden. Als je hier in het voorjaar komt, loop je door een 55 meter lange tunnel van gouden regen. Het plaatsje Llangollen ligt in de mooie riviervallei van de Dee dat onderdeel uitmaakt van een Area of Oustanding Beauty, the Clwydian Range. Vooral wandelaars en liefhebbers van watersporten hebben het hier naar hun zin. De Clwydian Way, een rondwandeling, komt door Llangollen, net als het Offa’s Dyke Path. In het aantrekkelijke Llangollen bezoek je Plas Newydd, een historisch huis met een verhaal. Twee society-dames uit Ierland kwamen naar deze plek en verbouwden de kleine cottage tot een gotisch landhuis. Luister naar hun verhaal via de audioguide en dwaal door de tuin. Ben je hier toevallig in juli, dan kan je naar het International Musical Eisteddfod en het Fringe Festival. Check it out voordat je op vakantie naar de Borderlands vertrekt!

Populaire Vakanties Borderlands

Met de kinderen
Met z'n tweeën
Autorondreis

Summer Adventure North Wales

8-daagse actieve familiereis met verblijf in hotel

Wales

Actieve gezinsreis door Wales

Onze vakanties Borderlands

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Borderlands

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit