Vakantie Tayside

Mooiste deel van het land

Rijd je richting het Schotse noorden tijdens je vakantie, maak dan tijd voor Perthshire. Volgens de Schotse schrijver Sir Walter Scott is dit het mooiste deel van het land. Iedereen vindt hier wel iets van zijn gading, of het nu de charmante oude stadjes zijn, de glens die de wildernis inlopen of de rivieren waar je je hengel kan uitgooien. De hoofdplaats Perth heeft zijn eigen charmes, en een buitengewone attractie: Scone Palace. Alleen al voor de naam zou je er tijdens je vakantie in Perthshire naartoe moeten gaan.

Scone Palace

Scone Palace was de plek waar Schotse koningen, zoals Macbeth en Robert the Bruce, werden gekroond op de Stone of Destiny. Veel objecten die je tijdens je toer door het kasteel tegenkomt, hebben een fascinerend verhaal. De vriendelijke gidsen kunnen je er meer over vertellen. Buiten loop je door de mooie tuinen of verdwaal je in het doolhof. De stad Perth ligt aan de oevers van de rivier de Tay. Het is een fijne, compacte stad met uitstekende restaurants, cafés, musea en galeries.

Verken de Discovery

Ten zuiden van Perth ligt het mooie Loch Leven. Je kan helemaal rondom het meer lopen of fietsen. Op een eiland in het meer ligt Lochleven Castle. De tragische Mary, Queen of Scots, zat hier een jaarlang gevangen totdat ze erin slaagde te ontsnappen. Net zoals Mary, kan je een boot nemen naar het eiland. Aan de Noordzee ligt de stad Dundee, een omweg waard omdat je hier de Discovery kan bewonderen. Met dit schip zeilde kapitein Scott in 1901 naar Antarctica. Hij en zijn bemanning zaten hier 2 winters gevangen in het ijs voordat ze als helden terugkeerden.

Populaire Vakanties Tayside

Met de kinderen
8.4
Vakantiewoning

Ben Nevis Holiday Park

Midden-Schotland, Camaghael

In het hart van de Schotse Hooglanden

Met de hond
Met de kinderen
8.1
Vakantiewoning

Landal Piperdam Lodges

Midden-Schotland, Fowlis

Gelegen in de oostelijke Hooglanden nabij de kust

Onze vakanties Tayside

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Tayside

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit