Rondreis Zuid-Schotland

Reizen door het zuiden van Schotland

Een rondreis door Zuid-Schotland is een goed begin (en einde) van je vakantie. Komend vanuit Newcastle rijd je via de spectaculaire oostelijke kustlijn naar het noorden. Nog in Engeland passeer je Alnwick Castle, beter bekend als Zweinstein, waar de Harry Potterfilms deels zijn opgenomen. Als je met kinderen bent, moet je hier absoluut naartoe. De kust bij Edinburgh heeft fraaie zandstranden. Ga ook een dagje naar de hoofdstad van Schotland. De kinderen vermaken zich bij Dynamic Earth waar ze alles leren over het ontstaan van de aarde. Of neem ze mee naar Edinburgh Zoo, de enige plek in Groot-Brittannië waar je reuzenpanda’s kan zien.

De geboortegrond van de nationale bard

In het zuidwesten van Schotland beland je in de streken Ayrshire en Dumfries. De kust bestaat uit een afwisseling van zandstrandjes en rotsen. Hier en daar staan nog ruïnes van eeuwenoude kastelen zoals Portencross Castle uit de 14e eeuw. Wandel langs de kust of fiets over glooiende heuvels en langs kabbelende riviertjes. Ontdek het werk van dichter Robert Burns, de Schotse nationale bard, in het Robert Burns Birthplace Museum in het mooie dorp Alloway. Zijn laatste jaren bracht hij door in het eveneens schilderachtige Dumfries.

Drumlanrig Castle

Een half uur rijden van Dumfries naar het noorden ligt het fraaie Drumlanrig Castle. Dit uit roze zandsteen opgetrokken kasteel heeft een bijzondere schilderijen- en meubelcollectie waaronder een originele Rembrandt van Rijn. In de bossen rondom het kasteel kan je wandelen en mountainbiken. De kinderen vermaken zich in de speeltuin of gaan op pad met een ranger. Proef whisky en ontdek hoe het gemaakt wordt – er zijn veel fantastische dingen te doen op een rondreis in Zuid-Schotland.

Populaire Rondreizen Zuid-Schotland

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Graham

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Rustige vakantieparken op mooie locaties

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

Met z'n tweeën
8.7
Fly Drive

Mary

9-daagse rondreis langs hotels

Schotland

Bijzondere hotels in voormalige landhuizen en kastelen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit