Vakantie in County Sligo & Leitrim

Het land van Yeats

Tijdens een vakantie in County Sligo word je ongetwijfeld bevangen door de Yeats-koorts. De grote Ierse dichter William Butler Yeats is weliswaar geboren in Dublin, maar zijn grootste inspiratiebron was County Sligo. Hier bracht hij in zijn kinderjaren de zomervakantie door, en bezong hij later in zijn leven het eiland Innisfree in Lough Gill, de tafelberg Ben Bulben en de eeuwenoude graven van Carrowmore. Zijn talent werd internationaal erkend toen hij in 1923 de Nobelprijs voor literatuur ontving. Yeats is begraven in Drumcliff, aan de voet van de Ben Bulben. Wil je kennismaken met de poëzie, mythes en folklore van Yeats, ga dan voor een vakantie naar Sligo.

De mystiek van Carrowmore

Sligo, de hoofdstad van het graafschap, ligt aan de rivier de Garavogue, die Lough Gill met de zee verbindt. Het is een drukke marktplaats met veel restaurants en pubs waar Ierse muziek wordt gespeeld. Bijvoorbeeld in Hargadons, een pub uit 1864, waar je in de originele setting heerlijk kan eten of wijn drinken afkomstig uit hun eigen wijngaard in Frankrijk. Als je op weg gaat door ‘Yeats Country’, bezoek dan het Isle of Innisfree in Lough Gill, Parke’s Castle en de waterval van Glencar Lough. De Carrowmore Megalithic Cemetery, gelegen in een buitenwijk van Sligo, bestaat uit eeuwenoude graftombes uit de steentijd. De enorme, nog niet opgegraven cairn boven op de berg Knocknarea is 5000 jaar oud. De legendarische koningin Maeve van Connaught zou hier begraven liggen. De mystiek van deze oeroude Keltische graven waren voor Yeats een bron van Ierse identiteit.

County Leitrim

Ten oosten van County Sligo ligt het kleine, ‘vergeten’ graafschap Leitrim. De rivier Shannon trekt veel toeristen die met een dagtocht of een motorcruiser de waterweg afvaren. Het charmante plaatsje Carrick-on-Shannon is populair bij deze dagjesmensen. Vanuit het dorpje Leitrim zijn er veel fiets en wandelmogelijkheden. Het landgoed Lough Rynn Castle bij het plaatsje Mohill is een bezoek waard. Is het niet voor de high tea dan wel voor de prachtige tuinen gelegen aan de oever van het Lough Rynn-meer. Wil je verblijven in dit stijlvolle kasteel, dan kan je kiezen voor een klassieke suite of een modern ingerichte kamer. Waan je lord of lady for a day, boek bij ons je overnachting(en) op het Lough Rynn Castle tijdens je vakantie in Leitrim.

Onze vakanties County Sligo & Leitrim

Bestemmingen County Sligo & Leitrim

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit