Vakantie in County Londonderry

Londonderry herrezen

Een vakantie in County Londonderry brengt je naar de gelijknamige stad. Hier speelde zich in 1972 Bloody Sunday af. Tijdens een botsing tussen demonstranten en het Engelse leger werden 14 mensen doodgeschoten. Het conflict tussen katholieken en protestanten voert ver terug. Tussen 1613 en 1618 trokken de Engelsen massieve, tot 9 meter dikke stadswallen op in Derry. Voor dat doel gebruikten ze stenen van de katholieke kerken. Toen de Ierse bewoners daartegen in opstand kwamen, onteigenden de Engelsen het land van de lokale bevolking en wezen het toe aan kolonisten uit London. Vandaar de naam Londonderry… Inmiddels is de strijdbijl begraven, en de stad herrezen. Veel creatieve bedrijven hebben zich hier gevestigd, en je kunt hier goed eten en drinken. Dit is een uitstekende tijd om op vakantie naar County (London)derry te gaan.

Wandelen over de stadsmuren

Na Belfast is Derry de 2de grootste stad van Noord-Ierland. Tot voor kort waren de stadswallen verboden terrein en werden ze zwaarbewaakt door Engelse soldaten. Nu herinneren alleen de gedenktekens nog aan the Troubles. Een aanrader is een wandeling over deze 1,5 kilometerlange stadswallen. Een gids kan je alles over de geschiedenis van de stad en Noord-Ierland vertellen. Deze excursie kan je van tevoren bij ons boeken. Tijdens de wandeling heb je goed zicht op de muurschilderingen van People’s Gallery. De kunstenaars staan bekend als de ‘Bogside Artists’. Zij hebben the Troubles van dichtbij meegemaakt en daar op deze manier uiting aan gegeven.

Game of Thrones in Londonderry

Buiten de stad Derry heeft de kust een paar mooie plekken om te verkennen. Badplaats en golf resort Portstewart is al sinds Victoriaanse tijden in trek bij toeristen die van beschaafdheid en comfort houden. Het 2,5 kilometerlange strand is toegankelijk met de auto. Op het nabijgelegen Downhill Domein vind je prachtige wandelroutes over de kliftoppen, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over de adembenemende noordkust. Op het terrein ligt de ruïne van het statige herenhuis dat de excentrieke bisschop van Derry hier in 1774 liet bouwen. De omliggende tuinen zijn nog steeds mooi. Op een klif aan zee ligt de Mussenden-tempel. Vanaf deze plek kijk je uit over Downhill Beach (Dragonstone in Game of Thrones). Fantasy en geschiedenis gaan mooi samen tijdens je vakantie in Londonderry.

Populaire Vakanties County Londonderry

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Rorry Hotels

15-daagse rondreis langs hotels

Ierland

Naar alle hoogtepunten van Ierland én Noord-Ierland

Hotel

City Hotel Derry

Noord-Ierland, Londonderry

Modern hotel aan de rivier de Foyle

Onze vakanties County Londonderry

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen County Londonderry

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit