Vakantie Cork

Culinair Cork

Tijdens een vakantie in de stad Cork proef je van het lokaal geproduceerde voedsel. De koks maken er de meest heerlijke gerechten mee. Als je over de English Market loopt, een prachtige Victoriaanse markthal, dan krijg je vanzelf honger. De marktkramen liggen vol met ambachtelijke gemaakte producten zoals kaas, gerookte vis en chocolade. In het Farmgate Cafe in de markthal kan je verorberen wat je zojuist nog in de marktkraam hebt zien liggen. De stad Cork is het culturele en economische middelpunt van het zuidwesten. In het oude stadscentrum op een eiland in de rivier de Lee vind je pubs, galeries en musea. Vier vakantie in Cork, de tweede stad van Ierland, waar de sfeer altijd gemoedelijk is.

Shoppen en sightseeën

Het winkelgebied van Cork ligt rond St Patrick Street en Grand Parade. In St Paul’s Street zijn de nieuwste en meest modieuze winkels. Je bent hier in een eigenzinnige stad, dus als je zin hebt om de klokken van de St Anne’s Church te luiden, dan mag dat. In het Cork City Gaol, de voormalige gevangenis, maak je mee hoe het was om hier 200 jaar geleden gevangene te zijn. De straffen waren streng, ook al had je maar een stuk brood gestolen. In het prijswinnende gebouw van de Lewis Glucksman Gallery zie je zowel nationale als internationale moderne kunst.

De gave van welbespraaktheid

Rondom de stad Cork is er ook genoeg te beleven. Het immens populaire Blarney Castle, een 16e-eeuwse toren, is omringd door prachtige tuinen. Loop door de varentuin of de Poison Garden met giftige planten. De meeste mensen komen voor de Blarney Stone. De legende zegt dat als je die kust, je de gave van welbespraaktheid krijgt. De steen zit ingemetseld boven in de toren, en je moet op je kop over een reling hangen om ‘m te kunnen zoenen. Maar daar krijg je dan wel wat voor terug! Een andere populaire dagtrip is de havenplaats Cobh, waarvandaan duizenden emigranten vertrokken op zoek naar een beter leven aan de andere kant van de oceaan. In het museum Cobh, the Queenstown story wordt hun verhaal op indringende wijze verteld. Het was ook de laatste aanleghaven van de Titanic. Cobh heeft zijn eigen Titanic Experience in het oude kantoor van de White Star Line.

Populaire Vakanties Cork

Met z'n tweeën
Treinrondreis

Paddy

8-daagse trein- en busrondreis langs hotels

Ierland

Afwisselende trein- en busreis naar de hoogtepunten

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Aislynn B&B

8-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Ideale kennismakingsreis Ierland

Onze vakanties Ierland

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit