Stap aan boord van Hurtigruten en ontdek Groenland

Spectaculaire expeditie naar Groenland

Ga mee op expeditie naar Groenland met Hurtigruten. En ontdek het spectaculaire landschap van het grootste eiland ter wereld op een unieke manier. Hurtigruten brengt je dicht bij ruige bergen, diepe fjorden, maar vooral veel ijs. De bijzonder gevormde ijsbergen tekenen zich af in het licht van de middernachtzon. De gletsjers vormen een eindeloze, witte vlakte. Je komt zeldzame wilde dieren tegen, zoals bultrugwalvissen, muskusossen en zeearenden. Het expeditieteam vertelt je alles over de mensen en dieren, en laat je kennis maken met de leefwijze van de Inuït, de lokale bevolking. Kortom, de Hurtigruten expeditie Groenland is een onvergetelijke ervaring!

Hurtigruten Expeditieteam

Tijdens alle expedities vaart er een expeditieteam mee. Ze zijn allen experts en kunnen veel vertellen over de lokale bevolking en hun gebruiken. Ook is er veel kennis aan boord over de flora en fauna van Groenland. Tijdens de dagen op zee worden er interessante lezingen aan boord gegeven. Maar ook tijdens de excursies aan land delen de gidsen graag hun kennis. Wat dacht je van een wandeling door de bergen of een kajaktocht tussen de drijvende ijsschotsen?

Bultrugwalvissen

De Disko Baai is niet alleen de plek waar veel ijsbergen ronddrijven. Het is ook de locatie waar zich veel walvissen bevinden. De omgeving rondom Qerqertarsuaq staat bekend als een van de beste locaties om bultruggen te spotten. Maar je hebt ook de kans om andere soorten walvissen en dolfijnen te zien.

Muskusossen en rendieren

In de omgeving van de startplaats Kangerlusuaq bevindt zich een grote populatie muskusossen. Deze imposante beesten komen met uitzondering van het Dovrefjell Nationaal Park in Noorwegen, alleen in Groenland voor. Ze worden vaak vergezeld door kuddes rendieren. Tijdens een van de landingen worden ze vrijwel zeker gespot.

Populaire Hurtigruten Groenland

Hurtigruten

Ontdek het hart van Groenland

16-daagse expeditiereis

IJsland, Groenland

Bewonder UNESCO erfgoed bij de gletsjer van Ilulissat

Maak je vakantie naar Groenland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Groenland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit