Vakantie in Tampere

Stad van musea naar Tampere

Tampere is een drukke, maar zeer groene en sociaal-culturele stad met een industrieel verleden. De stad kent brede boulevards, monumentale bruggen, parken met beelden en fonteinen en de multifunctionele Tampere Hall met zijn eigen filharmonisch orkest en operagezelschap. In de zomer vinden er in de parken regelmatig concerten en voorstellingen plaats en in augustus is er het jaarlijkse theaterfestival.

Stad van musea

Tampere heeft meer dan 30 musea waaronder het Spionagemuseum. De Hämeensilta brug is karakteristiek in het stadsgezicht van Tampere en heeft 4 bronzen beelden van een koopman, een jager, een belastinginner en een Finse maagd. Bezoek ook de Laukontori haven met markt. Op het Keskustori, het grote centrale plein, vind je het theater, de oude kerk, de bibliotheek en het oude stadhuis, allemaal in jugendstilstijl.

Pispala

Een leuk en verrassend uitstapje is een wandeling door de wijk Pispala. Door nauwe straten en via steile trappen loop je naar een prachtig uitzicht over de meren Näsijärvi en Pyhäjärvi die aan beide zijden van Tampere liggen. Verder vind je hier pittoreske houten villa’s van de nieuwe generatie, vroeger woonden hier de bisschop van Tampere en in de houten huizen die tegen de heuvel aan werden gebouwd de bewoners die te arm waren om een stenen huis aan te schaffen.

Bezienswaardigheden

Overige bezienswaardigheden en attracties buiten het centrum zijn het Pyynikkipark met openluchttheater, het Amusementspark Särkänniemi met Wildwater Drive, aquarium, planetarium en dolfinarium, de Näsinneula uitkijktoren, het Näsinpuisto park met wandelpaden.

Populaire Vakanties Tampere

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.0
Fly Drive

Suvi

8-daagse rondreis langs hotels

Finland

Duizenden eilandjes, witte stranden en cultuur

Met z'n tweeën
Fly Drive

Jari

16-daagse rondreis langs hotels

Finland

Leuke afwisseling tussen natuur en steden

Met z'n tweeën
Voor het eerst
Hotel

Lapland Hotel Tampere
+

Midden-Finland, Tampere

Gelegen naast het groene Sorsapuisto Park

Onze vakanties Finland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit