Vakantie Tallinn

Tallinn, Middeleeuwen en moderniteit

Tijdens een vakantie in het historische centrum van Tallinn waan je je in de Middeleeuwen. Ga je net buiten de stadsmuren, dan eet je tussen de lokale hipsters in een trendy restaurant. Het bruisende zelfvertrouwen van Estland zie je mooi weerspiegeld in de hoofdstad Tallinn. De middeleeuwse binnenstad met zijn eeuwenoude kerken en statige koopmanshuizen is in recordtijd gerestaureerd. In het moderne gedeelte van Tallinn vind je de dynamiek van start-ups, kunstgaleries, bijzondere winkeltjes en hippe cafés. Dit alles ervaar je tijdens je vakantie in Tallinn.

Middeleeuws sprookje

In de oude stad kun je uren ronddwalen om de talloze bezienswaardigheden te bekijken. Elk steegje of straatje herbergt wel weer een verrassing. De meeste grotere attracties vind je rond het Raadhuisplein en op Toompea (‘de Domberg’). Het Raadhuisplein (Raekoja Plats) is al 800 jaar lang de plek voor markten, feesten en samenkomsten. Het meest opvallende gebouw is het oude raadhuis in gotische stijl met een opvallend lange minaretachtige toren. Tallinn vergaarde zijn rijkdommen vanaf 1285, toen de stad zich aansloot bij de Hanzeliga. De Duitse koopmanslieden die hier gevestigd waren, maakten door de centrale positie van de stad enorme winsten. Ze lieten prachtige koopmanshuizen bouwen langs de straat die van de kustpoort tot aan het Raadhuisplein loopt: de Pikk. De bovenste etages gebruikten ze voor de opslag van hun handelswaren. De gilden hadden hun eigen gebouwen, waarvan het huis van de Broederschap van de Zwarthoofden opvalt. Het sierlijk gedecoreerde portaal uit 1597 is van de hand van een Nederlander, Arend Passer. Zijn werkplaats heeft veel voorgevels in Tallinn vormgegeven.

Nieuwe energie

Je voelt de nieuwe energie die door de stad waart het beste in de wijk Kalamaja. Vanuit de oude stad loop je er binnen tien minuten naartoe. Voorheen een arbeiderswijk met houten huizen, vind je er nu cafés, winkeltjes en galeries. In een voormalig Russisch fabriekscomplex dat weg stond te kwijnen, is nu Telliskivi gevestigd. De hippe cafés, restaurants en winkels zijn erg in trek bij de Tallinners. Proef een lokaal gebrouwen biertje bij de Pudel Bar, of ga naar de restaurant F-Hoone of Kukeke voor sfeer en cuisine.
Voor een ervaring waar je de kriebels van krijgt bezoek je de voormalige Patarei gevangenis. Je mag rondlopen door de verlaten en enge ruimtes zonder bewegwijzering. Kippenvel gegarandeerd! Wil je daarvan bijkomen, huur dan een fiets en ga naar het Kadriorg Park. De esthetiek van het KUMU-museum voor moderne kunst is een feest voor het oog. Binnen krijg je een goed overzicht van de Estse kunst en cultuur. Zo divers is een vakantie in Tallinn.

Onze vakanties Estland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit