Vakantie Saaremaa

De natuurlijke schoonheid van Saaremaa

Op het grootste eiland van Estland, Saaremaa, zie je de natuurlijke schoonheid van Estland het beste. Eeuwenoude kerken, slanke vuurtorens en houten molens sieren het eiland. Langs de kust liggen ongerepte stranden en rietvelden. De trotse eilandbewoners trekken zich niet veel van het vasteland aan. Ze hebben hun eigen tradities, legendes en liederen. Onder het Sovjetbewind was Saaremaa 45 jaar lang hermetisch afgesloten van de buitenwereld vanwege geheime militaire installaties. Dit heeft er ook zeker toe bijgedragen dat het idyllische Saarema haar charmes behouden heeft. Tijdens je vakantie zie je dat met eigen ogen.

Best bewaarde middeleeuws kasteel

Saarema nodigt je uit om te fietsen of te wandelen, de ruimte te ervaren en de frisse lucht in te ademen. De hoofdstad van Saarema, Kuressaare, is de plek waar je verblijft. De grootste attractie hier is het best bewaarde middeleeuwse kasteel in de Baltische Staten. Ten noorden van Kuressaare ligt een meteorietenkraterveld bij Kaali. De grootste krater meet maar liefst 110 meter breed, en is 22 meter diep. Ook de vijf houten windmolens bij Angla zijn een bezoek waard. Van een hele andere orde is een enorme eik in Orissaare. Deze torenhoge boom was de Europese ‘Boom van het Jaar 2015’. Pogingen in de Sovjettijd om de eik weg te halen heeft de machtige boom overleefd.

Ruige natuur en kerken

Het westen van Saarema is ruig met diepe inhammen in de kust, en grasland, kleine meertjes en moeras in het binnenland. Strek je benen in het Vilsandi nationaal park. Ben je meer geïnteresseerd in de kerken van het eiland, ga dan naar Kaarma , Karja of Kihelkonna. Deze kerken dateren uit de 13de eeuw en zien er sterk en ongenaakbaar uit. Veel plezier tijdens je vakantie op het charmante eiland Saarema.

Populaire Vakanties Saaremaa

Met z'n tweeën
Fly Drive

Liva

10-daagse rondreis langs bijzondere accommodaties

Letland, Estland

Overnachten in landhuizen en kastelen

Onze vakanties Saaremaa

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Saaremaa

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit