Rondreis Noord-Engeland

Rondreizen door Noord-Engeland

Een rondreis in Noord-Engeland is als een tijdreis door 2000 jaar geschiedenis. De Romeinen bouwden hier de meer dan 100 kilometer lange Muur van Hadrianus. Deze is nog altijd imponerend om te zien. In de stad York bewonder je de magnifieke gotische kathedraal de York Minster, de grootste middeleeuwse kathedraal van heel Noord-Europa. Magische geschiedenis beleef je op Alnwick Castle, bekend als Zweinstein van de Harry Potter-films. En het Lake District, met zijn spiegelende meren, ruige bergen en groene valleien is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Als je op zoek bent naar een veelzijdige bestemming voor jong en oud, maak dan een rondreis door het onbekende Noord-Engeland.

Overvaren en accommodatie

DFDS Seaways vaart elke dag van IJmuiden naar Newcastle in Noord-Engeland. Je hebt verschillende soorten accommodatie waar je uit kan kiezen. Het ligt eraan of je vooral op zoek bent naar comfort (hotels), privacy (vakantiewoningen), of de faciliteiten van een camping (stacaravans). Typisch Brits zijn de Bed & Breakfasts (B&B’s) waar je op een sympathieke manier kennismaakt met Britse families. We hebben meer dan 450 adressen verspreid over heel Groot-Brittannië. Ook echt Brits zijn de inns, vergelijkbaar met wat wij een herberg zouden noemen. Het zijn vaak karakteristieke gebouwen met een gezellige pub of restaurant. Er zijn meer dan 250 inns verspreid over heel Groot-Brittannië. Met ons uitgebreide aanbod aan accommodaties kan je je rondreis ook helemaal op maat maken.

Extra’s voor je rondreis

Ben je een echte cultuurliefhebber en van plan om kastelen, landgoederen en tuinen te bezoeken? Met de National Trust Pass heb je gratis toegang tot meer dan 400 bezienswaardigheden in Engeland en Wales. Ga je alleen naar Engeland? De English Heritage Pass biedt gratis toegang tot meer dan 100 culturele hoogtepunten. Afhankelijk van je route en de bezienswaardigheden onderweg, kan je van tevoren (1 van) deze 2 passen bijboeken. Dit geldt ook voor tal van leuke excursies. Waar je ook voor kiest, wij hebben alles voor je geregeld. Veel plezier tijdens je rondreis in Noord-Engeland!

Populaire Rondreizen Noord-Engeland

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Bronwyn Hotels

20-daagse autorondreis langs hotels

Schotland, Ierland, Engeland

De hoogtepunten van Schotland, Ierland en Engeland

Met z'n tweeën
7.0
Autorondreis

Bronwyn B&B

20-daagse autorondreis langs B&B's

Schotland, Ierland, Engeland

Bij de Schotten, Ieren en Engelsen 'thuis'

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit