Rondreis Midden-Engeland

Rondreizen door het hart van Engeland

Tijdens je rondreis door Midden-Engeland krijg je het echte ‘Good Old England’-gevoel. Met name de Cotswolds vertegenwoordigen het Engeland van televisieseries en kostuumdrama’s. De landhuizen, fotogenieke dorpjes en slingerende landweggetjes door groene heuvels zie je zo voor je. Hier zijn de landgoederen Blenheim Palace, het geboortehuis van Winston Churchill, Chatsworth House en de universiteitsstad Oxford. Minder bekend is East Anglia in het oosten van Engeland. De meeste dorpjes in deze streek zijn er al sinds de Romeinse tijd; de wolhandel in de middeleeuwen maakte ze welvarend. De universiteitsstad Cambridge stamt ook uit die tijd. Het oudste nationale park van Engeland, het Peak District, trekt wandelaars, fietsers, ruiters en klimmers. Geniet van de meest fantastische vergezichten en verken de talloze grotten en spelonken. Kortom, een rondreis in Midden-Engeland is verrassend veelzijdig.

Goed uitrusten

In Engeland heb je de keuze uit verschillende typen karakteristieke accommodaties. Het ligt eraan of je vooral op zoek bent naar comfort (hotels), privacy (vakantiewoningen), of de faciliteiten van een camping (stacaravans). Typisch Brits zijn de Bed & Breakfasts (B&B’s) waar je op een sympathieke manier kennismaakt met Britse families. We hebben meer dan 450 adressen verspreid over heel Groot-Brittannië. Ook echt Brits zijn de inns, vergelijkbaar met wat wij een herberg zouden noemen. Het zijn vaak karakteristieke gebouwen met een gezellige pub of restaurant. Er zijn meer dan 250 inns verspreid over heel Groot-Brittannië. Met ons uitgebreide aanbod aan accommodaties kan je je rondreis ook helemaal op maat maken.

Extra’s voor je rondreis

Ben je een echte cultuurliefhebber en van plan om kastelen, landgoederen en tuinen te bezoeken? Met de National Trust Pass heb je gratis toegang tot meer dan 400 bezienswaardigheden in Engeland en Wales. Ga je alleen naar Engeland? De English Heritage Pass biedt gratis toegang tot meer dan 100 culturele hoogtepunten. Afhankelijk van je route en de bezienswaardigheden onderweg, kan je van tevoren (1 van) deze 2 passen bijboeken. Dit geldt ook voor tal van leuke excursies. Waar je ook voor kiest, wij hebben alles voor je rondreis in Midden-Engeland geregeld!

Populaire Rondreizen Midden-Engeland

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.1
Autorondreis

Siobhan

16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

De Engelse Cotswolds en het zuiden van Ierland

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Roger

11- of 12-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Reis door Zuid-Engeland en verblijf in mooie lodges

Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Poppy

14-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden, Engeland

Eilandhoppen binnen het Britse kroongebied

Met z'n tweeën
Autorondreis

Bronwyn B&B

20-daagse autorondreis langs B&B's

Schotland, Ierland, Engeland

Bij de Schotten, Ieren en Engelsen 'thuis'

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit