aanbieding
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Claire Hotels

14- of 16-daagse autorondreis langs hotels - Engeland

Reiscode GZHRCLAI
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1599
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Complete reis door Zuid-Engeland inclusief Isle of Wight
  • Bewonder historisch erfgoed in Kent en Cornwall
  • In de voetsporen van King Arthur

Een mooie rondreis langs de meest geliefde plekken van Zuid-Engeland. Na de kastelen en tuinen van Kent bezoek je het idyllische eiland Wight. Vervolgens koers je naar Devon en Cornwall waar steile kliffen en baaien met lieflijke vissersdorpjes elkaar afwisselen. Er zijn zo veel historische bezienswaardigheden, natuurgebieden en leuke dorpen, je raakt niet uitgekeken!

Hier overnacht je

Je verblijft in goede middenklasse hotels.

Reiscode GZHRCLAI
Inclusief overtocht
Inclusief verblijf in hotels
vanaf 
€ 1599
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1 t/m 2

Overtocht Duinkerke-Dover met DFDS. Peasmarsh, Flackley Ash Hotel. 35 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Flackley Ash Hotel

Na aankomst in Dover rijd je in een uurtje naar het comfortabele hotel in Peasmarsh. Rondom liggen de heuvels van de Weald, waar je de kastelen en landhuizen van de Britse adel en de beroemdste tuinen van Engeland kan bezoeken. Er zijn talloze wandelmogelijkheden of ga op antiekjacht in het leuke stadje Rye.

Optionele excursies

Leeds Castle

Rye

Dag 3 t/m 5

Overtocht Portsmouth-Fishbourne met WightLink. Shanklin, Bourne Hall. 220 km, 3 overnachtingen.

Je verblijft in

Bourne Hall

Via de Sussex Downs of de kliffenkust van Sussex rijd je naar Portsmouth, waar je inscheept op de ferry naar Fishbourne op het eiland Wight (duur overtocht ca. 40 minuten). Het is dan nog 15 km naar Shanklin. Maak een klifwandeling bij The Needles, bezichtig de exotische Ventnor Botanic Garden en Osborne House, het vakantiehuis van Koningin Victoria. Maak 's avonds nog een wandeling langs de mooie rietgedekte cottages in Shanklin.

Shanklin

Dag 6 t/m 7

Overtocht Yarmouth-Lymington met WightLink. Tavistock, Bedford Hotel. 270 km, 2 overnachtingen.

Je verblijft in

Bedford Hotel

Met de ferry steek je over van Yarmouth naar Lymington (ca. 30 minuten). Het is dan nog ca. 225 km naar Dartmoor, een mooie tocht door het New Forest en langs de kust van Dorset. Bezoek de beroemde kathedraal in het hart van Exeter en maak een heerlijke wandeling over de heidevelden van Dartmoor. De historische havenstad Plymouth ligt op een half uur rijden. Hiervandaan zetten de Pilgrim Fathers in 1620 aan boord van de Mayflower koers naar de Nieuwe Wereld. Bezoek hier ook het 17e-eeuwse Merchant's House waar Sir Francis Drake ooit woonde.

Dartmoor National Park

Engeland

Engeland is een land van contrasten. Ruige kliffenkusten, spiegelende meren en eenzame heidevelden worden afgewisseld met antiekstadjes met middeleeuwse vakwerkhuizen, pittoreske dorpjes en prachtige steden als York, Bath en Cambridge. Je kan wandelen in het Lake District of lekker luieren op een terras in Brighton. Om jouw vakantie goed te kunnen voorbereiden vind je hier nuttige informatie.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen kunnen behoorlijk verschillen tussen Zuid-Engeland en Noord-Engeland, vooral in de hogergelegen gebieden kunnen de verschillen in zomer- en wintertemperatuur groter zijn.

Geldzaken

Het Britse pond sterling is ca. € 1,17 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Paspoort of identiteitskaart nodig?

Voor reizen naar Groot-Brittannië is een internationaal paspoort verplicht, ook voor kinderen. Niet-Nederlandse of niet-Belgische reizigers moeten bij hun ambassade of consulaat informeren naar benodigde grensdocumenten. EU-inwoners hebben naar verwachting vanaf herfst/winter 2024 een ETA nodig. Bekijk de website voor meer informatie.

Verkeer

In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zult veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten

Naast de algemene kaarten kunnen wij je de volgende kaarten aanraden. Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Engeland

Zuidoost-Engeland

Zuidoost-Engeland wordt wel ‘de Tuin van Engeland’ genoemd. In de heuvels ten zuiden van Londen bouwde de Britse adel eeuwenlang zijn kastelen en landhuizen. Waan je terug in de tijd van Hendrik VIIIste en zijn ongelukkige vrouwen of beleef de slag bij Hastings van Willem de Veroveraar mee. Veel van de tuinen van Kent en Sussex, zoals Sissinghurst, Great Dixter en de Wisley Gardens, zijn wereldberoemd.

Kliffenkusten en antiek

De witte krijtrotsen van Dover, de Seven Sisters aan de kust van Sussex en de imponerende kliffenkust van het eiland Wight staan op menig ansichtkaart. Maar er zijn ook lange zandstranden aan de zuidkust te vinden. Met mondaine badplaatsen zoals Brighton en Eastbourne en kleine dorpen zoals Winchelsea en Littlestone-on-Sea. De plaats Rye, oorspronkelijk een vissersdorp, is inmiddels zodanig door zand omgeven dat het nu een paar kilometer landinwaarts ligt en uitgegroeid is tot een bekend antiekcentrum.

Romeinen en pelgrims

Op diverse plaatsen in het zuidoosten van Engeland zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden, zoals het Romeinse paleis met prachtige mozaïekvloeren bij Chichester. In Winchester Cathedral koestert men de Ronde Tafel van Koning Arthur en het graf van Jane Austen. Middeleeuwse stadjes zijn er te veel om op te noemen, bijvoorbeeld Canterbury met zijn oude stadsmuren en wereldberoemde kathedraal.

Wandelen en fietsen

Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden in Zuidoost-Engeland. Gemarkeerde wandelroutes leiden door de heuvels van de Downs en de Wealds en langs de hele kust. Op de website www.nationalcyclenetwork.org.uk of bij de lokale VVV’s kom je op het spoor van het uitgebreide netwerk van fietspaden. Surrey en Hampshire bieden prachtige fietsroutes die door de zacht glooiende heuvels gaan langs landelijke wegen en pittoreske dorpen.

Kinderactiviteiten

Naast de themaparken, kinderboerderijen, stoomtreinen en kastelen is het leuk om met de kinderen zo’n typisch Brits ridderfestijn te bezoeken. De Slag bij Hastings uit 1066 bijvoorbeeld wordt in de zomer met veel spektakel nagebootst. 1000 Voetsoldaten en meer dan 100 ridders te paard gewapend met lans en schild komen voorbij denderen. De 3 populairste Britse pretparken zijn Chessington, Thorpe Park en LEGOLAND Windsor®.

Zuidoost-Engeland

Zuidwest-Engeland

Het zuidwesten van Engeland wordt gekenmerkt door prachtige en afwisselende natuur en een ongekende rijkdom aan cultuur en historie. Aan de noordkust van Cornwall en Devon staat een sterke Atlantische branding waar het zeewater tegen de rotsen opspat, maar langs de zuidkust heerst vanwege de warme golfstroom een mild klimaat waarin subtropische planten goed gedijen. Vandaar de naam Engelse Rivièra.

Steile kliffen en uitgestrekt heideveld

De steile kliffen van Dorset, Devon en Cornwall, die worden onderbroken door talloze baaien met schilderachtige vissershaventjes, vormen een beschermd natuurgebied van honderden kilometers lang. Ook de Isles of Scilly behoren hiertoe. Vanaf de kliffen heb je adembenemende vergezichten op de heuvels, de inhammen en de zee. In de beroemde tuinen van Cornwall groeien palmbomen, boomvarens en andere exotische gewassen. Ontdek de uitgestrekte heidevelden van Dartmoor, de mooie bossen en beken van het Exmoor National Park en de oude loofbossen van het New Forest, ooit het jachtgebied van de Engelse kroon.

Scheppen of schelpen zoeken

In het zuidwesten van Engeland zijn zo eindeloos veel stranden, dat het er nooit druk is. Bij eb lopen kinderen met emmertjes en schepnetten de heldere poeltjes af op zoek naar zeesterren en garnalen. Of je ziet hele families zandkastelen bouwen, die als de vloed opkomt verzwolgen worden door de zee. Soms verdwijnt het hele strand onder water: let altijd op de bordjes bij de strandopgang waar de getijden op staan!

Stonehenge & King Arthur

Op de Salisbury Plains staat de tijd stil bij Stonehenge, de mysterieuze steencirkel van duizenden jaren oud. Eromheen liggen nog veel meer prehistorische vondsten, variërend van steencirkels tot enorme afbeeldingen van witte paarden en naakte reuzen die in de heuvels zijn gekerfd. Terug naar de Romeinse tijd kan het beste in Bath, waar de thermische badhuizen van de Romeinen zijn opgegraven en gerestaureerd. In Tintagel staat het kasteel van de legendarische Koning Arthur hoog op een rots aan zee.

Outdoor activities

Wandelen is natuurlijk de meest bedreven activiteit in het zuidwesten en golf staat op 2. Aan de noordkust van Cornwall en Devon kan je surfen. De surfstranden bij Newquay, waar de golven van de Atlantische Oceaan op de stranden stuk slaan, zijn het populairst.

Zuidwest-Engeland

Isle of Wight

Wight is al een geliefde toeristische bestemming sinds Koningin Victoria en haar echtgenoot Prins Albert er hun vakantiehuis bouwden. Behalve een goed klimaat heeft het een afwisselend landschap van glooiende heuvels met akkers, bossen en weiden en een prachtige kust met zandstranden, kliffen, kleine vissersdorpjes en mondaine badplaatsen, zoals de Victoriaanse badplaats Ventnor, die om haar beschutte ligging en mooie parken ook wel 'het Madeira van Engeland' wordt genoemd. Er loopt een 105 km lang voetpad rondom het eiland waarop u heerlijk kunt uitwaaien en genieten van het uitzicht op de rotsen en de zee. En u komt altijd wel een dorpje tegen waar u thee met scones kunt bestellen in een romantische tearoom of een pint real ale in een gezellige pub.

De zuidkust

De Needles is een serie rotspartijen die zich in zee uitstrekken vanaf het zuidwestelijkste puntje van Wight. Vanaf Needles Headland heeft u een prachtig uitzicht op deze rotsen en op de kust van Hampshire en Dorset. U bereikt deze landpunt via een 65 meter lange tunnel die begint bij de Needles Old Battery, een fort uit 1862. Landinwaarts liggen pittoreske dorpjes met mooie van kalksteen gebouwde, rietgedekte cottages, zoals Brightstone. Hier zijn de souvenirwinkel, het lokale museum en het postkantoor beschermd door de National Trust. In Mottistone kunt u de Mottistone Manor Garden bezichtigen, een prachtige tuin met uitzicht over zee.

Kastelen en landhuizen

Newport, de hoofdstad van het eiland Wight, ligt in de schaduw van Carisbrooke Castle, waar Charles I tijdens zijn gevangenschap van 1647- 1648 over de kasteelmuren wandelde. Het uitzicht over het eiland vanaf deze muren is spectaculair. Direct ten noordwesten van Newport ligt Parkhurst Forest, het grootste bos van het eiland Wight. Het is één van de laatste plaatsen waar de roodbruine eekhoorn nog voorkomt: in bijna alle bossen van Groot-Brittannië is de 'red squirrel' verdrongen door de uit Amerika geïmporteerde grotere 'grey squirrel'. Aan de noordkust ligt Osborne House, het landhuis dat werd gebouwd voor Koningin Victoria en Prins Albert. De staatsvertrekken bevinden zich nog in dezelfde staat als tijdens het leven van de koningin, die in 1901 overleed.

Vervoersmogelijkheden

Het Isle of Wight is met een veerpont van Wight Link te bereiken vanuit twee verschillende plaatsen: Portsmouth en Lymington, gelegen aan de zuidkust van het New Forest. De overtocht vanuit Lymington is de kortste (ca. 30 minuten). Vanaf hier vertrekken in de zomermaanden twee maal per uur veerboten naar het plaatsje Yarmouth aan de westkust van Wight. De overtocht vanuit Portsmouth gaat naar het haventje van Fishbourne dat aan de noordoostkust van Wight ligt. Ook deze pont vertrekt in de zomer twee maal per uur en de overtocht duurt ca. 40 minuten. Bij de aanschaf van een retourticket is het mogelijk om op de terugreis van een andere overtocht gebruik te maken dan op de heenreis.

Isle of Wight

Duinkerke - Dover DFDS (enkele reis)

Je vaart in ca. 2 uur vanuit het Franse Duinkerke naar het Engelse Dover. Er wordt dagelijks gevaren, ca. 1 x per 2 uur. Aan boord is een restaurant en een winkel. Meer details

DFDS, overtocht Duinkerke-Dover

Bekijk een grotere afbeelding van Duinkerke - Dover DFDS (enkele reis)

Harwich - Hoek van Holland, Stena Line, FerryGateway

Zonder omweg naar Engeland met Stena Line! De ideale manier om naar Engeland te reizen is via de route Hoek van Holland – Harwich. Stena Line vaart deze route 2 keer per dag met 2 schepen; de Stena Hollandica en de Stena Britannica. Aan boord van beide schepen zijn veel faciliteiten die de overtocht nog aangenamer maken, zoals comfortabele hutten, een bioscoop, Stena Shopping, verschillende restaurants en bars. Wifi op dek 9 is gratis. Meer details

Stena Line, overtocht Hoek van Holland-Harwich

Bekijk een grotere afbeelding van Harwich - Hoek van Holland, Stena Line, FerryGateway

Reisduur
Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Eigen auto en ferry

Aanbieding

€ 100 korting per boeking geldig vanaf 01/05/2024 t/m 30/06/2024.

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1549

2

€ 1549

3

€ 1549

4

€ 1549

5

€ 1569

6

€ 1585

7

€ 1569

8

€ 1549

9

€ 1549

10

€ 1549

11

€ 1549

12

€ 1569

13

€ 1585

14

€ 1569

15

€ 1549

16

€ 1549

17

€ 1549

18

€ 1549

19

€ 1569

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Claire Hotels

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
- Buitenhut naar aantal personen
- 12 of 14 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Cream Tea Bedford Hotel

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag

Extra voordeel

- Uitgebreide reisbeschrijving
- Reisgids
- Wegenkaart

Overtocht

- Afmetingen auto Stena Line: max. 2 m hoog en 6 m lang (inbegrepen)
- Afmetingen auto DFDS: max. 1,85 m hoog en 5 m lang (inbegrepen)

Optionele excursies

Exmoor Jeep Safari

Ervaar het echte Exmoor door van de gebaande paden af te gaan. Stap in een 4x4 Land Rover en leer onder begeleiding van een ervaren gids op avontuurlijke wijze het onontdekte Exmoor kennen. De trip voert over smalle steile weggetjes, door riviervalleien en over de hooggelegen heidevelden vanwaar je prachtige panoramische vergezichten hebt. Ga opzoek naar een roedel herten, buizerds in de lucht en een vos op patrouille. ...

Leeds Castle

Je vergeet nooit meer het moment dat je voor het eerst het adembenemende Leeds Castle ziet, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit de slotgracht. Leeds Castle noemen ze niets voor niets "het aantrekkelijkste kasteel ter wereld". Ontdek het kasteel van Lady Baillie met zijn rijke historie en zijn vele geheime kamers. Dwaal door het doolhof en terug naar de bewoonde wereld door de grot met zijn ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.1
Aantal beoordelingen 14

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit