Vakantie in New Forest en Hampshire

De eeuwenoude bossen van New Forest en Hampshire

Een vakantie in New Forest klinkt als een reis door ‘nieuw bos’. Het tegendeel is waar, het is juist eeuwenoud. Forest komt van het Oudfranse woord voor ‘jachtgronden’. Vroeger mocht alleen de koning hier jagen. Nu is het een nationaal park, voor iedereen toegankelijk. Het is een groot plezier om hier te wandelen of te fietsen. Je passeert lieflijke dorpjes en ziet onderweg herten, bijzondere vogels en wilde pony’s. Lyndhurst en Bockenhurst zijn goede startpunten voor je ontdekkingstochten door New Forest. Het is mogelijk om in deze plaatsen een fiets te huren en je vakantie in New Forest op twee wielen voort te zetten.

De Ronde Tafel van koning Arthur

Vanuit New Forest rijd je binnen een half uur naar Winchester, een stad met een rijke historie. Lang geleden, in de tijd van koning Alfred de Grote, was Winchester de hoofdstad van Engeland. In de imposante middeleeuwse kathedraal bevinden zich de graven van enkele Engelse koningen. In de Great Hall, het enige overblijfsel van het Winchester Castle, hangt een aandenken aan de mythische koning Arthur. Het is een replica van de legendarische Ronde Tafel. In College Street staat het sterfhuis van schrijfster Jane Austen, een van de meest geliefde schrijvers van Engeland. Verderop in dezelfde straat is het Winchester College, een privéschool waar zo’n 700 jongens lessen volgen. Het bijzondere is dat je in dit eeuwenoude instituut mag rondkijken tijdens een toer.

Naar zee

New Forest ligt dicht bij zee. Ga naar het mooie zandstrand Sandbanks bij Poole, dat helemaal tot Bournemouth doorloopt. Hier kan je allerlei watersporten beoefenen zoals windsurfen, waterskiën en zeilen. Het Brownsea-eiland ligt middenin de (natuurlijke) haven en is een natuurreservaat. Excursies starten vanaf de kade in Poole met Brownsea Island Ferries. Wandel door de bossen en de heide; onderweg kom je pauwen, eekhoorns en wellicht herten tegen. Of loop mee met een gids (gratis) die vertelt over piraten, smokkelaars en de oorlogstijd. Leuk weetje: Lord Baden-Powell organiseerde in 1907 zijn allereerste scoutingkamp op Brownsea Island. Strek je benen tijdens een vakantie in New Forest.

Populaire Vakanties New Forest En Hampshire

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

James

12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Engeland

Reis naar de Engelse Rivièra en Cornwall

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Claire B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Engeland

Complete reis door het populaire Zuid-Engeland

Onze vakanties New Forest en Hampshire

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen New Forest en Hampshire

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit