Vakantie Midlands

De onbekende East Midlands

Veel toeristen slaan tijdens hun vakantie de East Midlands over. Toch vind je hier rondom de steden Nottingham en Lincoln aantrekkelijke landhuizen en mooie dorpjes. De middeleeuwse stad Lincoln is net zo indrukwekkend als het veel bekendere York. Bijvoorbeeld door de imposante middeleeuwse kathedraal met de derde hoogste toren (83 meter) van Engeland. Tegenover de kathedraal ligt Lincoln Castle waar je mooie vergezichten hebt over de stad en het omringende landschap. Ook bijzonder: het kasteel bewaart een originele Magna Carta uit het jaar 1215. Dit belangrijke historische document legt voor het eerst gedetailleerd vast hoe de macht van de koning wordt ingeperkt. Het is het eerste prille begin van vrijheid en democratie in de wereld. Een bijzondere bezienswaardigheid tijdens je vakantie in de East Midlands.

Het statige Burghley House

In het zuiden van Lincolnshire ligt een van de mooiste plaatsjes van Engeland: Stamford. Regisseurs die op zoek zijn naar alles wat zo typisch Engels is, komen hier graag filmen. Of het nu om een kostuumdrama gaat als ‘Pride and prejudice’ of de ‘Da Vinci code’. Loop door het stadje en geniet van de mooie boetiekjes, de talloze kerken en de kalkstenen huizen. Dichtbij Stamford ligt het statige Burghley House. Nadat koningin Elisabeth I was gekroond in 1558, brak er een periode van vrede en stabiliteit aan in Engeland. Uit deze periode stammen verschillende ‘stately homes’, waaronder Burghley, gebouwd door de hoofdadviseur van de koningin, William Cecil. Zijn afstammelingen wonen nog steeds in het enorme huis. Trek tijd uit voor het imposante gebouw, de kunstcollectie en de omliggende tuinen.

Isaac Newton en Margareth Thatcher

Ten noorden van Stamford ligt Grantham, de geboorteplaats van Sir Isaac Newton, volgens de Britse Royal Society de grootste geleerde in de geschiedenis van de wetenschap. Bezoek het Woolsthorpe Manor, de geboorteplaats van de grote wetenschapper. Voor kinderen is er een speciale ‘science room’. Ook Margaret Thatcher, de ‘iron lady’ en roemruchte eerste minister uit de jaren ’80, kwam uit Grantham. Ten oosten van het stadje ligt Belvoir Castle, interessant vanwege de rijkdom van de tapijten, de meubels en de oude schilderijen. Het kasteel is omringd door prachtige tuinen. Heel veel redenen voor een vakantie in de – nog onbekende – East Midlands!

Onze vakanties Midlands

Bestemmingen Midlands

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit