Vakantie Sauerland

De meest favoriete vakantieregio van de Nederlanders

Al jarenlang is Sauerland de populairste regio voor Nederlanders om op vakantie te gaan in Duitsland. Het is vooral bekend vanwege de wintersportmogelijkheden in Winterberg. Maar ook in de zomerperiode is er genoeg te beleven in het glooiende heuvellandschap. Ga naar de druipsteengrot van Dechenhöhle en ontdek het enorme aantal stalactieten en prehistorische dierenvondsten. Beklim de Langenberg en geniet van het uitzicht. Met 843 meter is dit de hoogste berg in heel Noordrijn-Westfalen. Of ga kajakken of zeilen op de Hennesee. Of ontdek meer van de natuur tijdens een fiets- of wandeltocht. Er zijn vele routes voor een afwisselende tocht door de prachtige natuur voor een vakantie in het Sauerland.

Wandelparadijs Sauerland

Neem je wandelschoenen mee als je in het Sauerland op vakantie gaat. Er zijn meer dan honderd routes, die langs de mooiste plekjes in de natuur zullen leiden. Loop de routes van de Sauerland-wandeldorpen en je passeert typische en gemoedelijke Duitse dorpjes. Of loop een deel van de Rotharsteig, die langs Winterberg gaat en in totaal 154 km lang is. Of loop met het gezin het vulkaanpad Welleringhausen. Deze wandeling van ongeveer 7 km loopt door het natuurpark Diemelsee en brengt je naar de top van de uitgedoofde vulkaan Grotenberg.

Sauerland voor het hele gezin

De regio Sauerland is zeer geschikt voor de hele familie. Volg het bosarbeiders-pad in Latrop en kom meer te weten over de bosbouw in de regio. Of volg het bosfeeënpad in Brilon. Op warme dagen ga je tijdens je vakantie zwemmen in de (stuw)meren Sorpesee of Diemelsee of ga kajakken, zeilen of bootje varen en ontdek meer van het meer. Of ga naar de Aventura-berg, hier vind je klimplezier voor het hele gezin. Zit het weer even niet mee, ga bowlen, karten of minigolfen. Of bezoek een van de grotten en mijnen en duik in de wondere wereld onder de grond. Voor avontuur en adrenaline ga je naar het attractiepark Fort Fun.

Populaire Vakanties Sauerland

Met de kinderen
Rustig reistempo
7.5
Autorondreis

August

11- , 12-, of 15-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Duitsland

Afwisselende reis met activiteiten voor het hele gezin

Onze vakanties Sauerland

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Sauerland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit