Vakantie Harz

Historische steden, natuur en cultuur in Harz

Een vakantie in de Harz is genieten van de natuur en cultuur. Dit noordelijkste middelgebergte van Duitsland is magisch met haar ruige granieten kliffen, dennenbossen en de hoogste berg, de Brocken. Het Harz National park is ongeveer 10% van de totale oppervlakte van de Harz. Het is beschermd natuurgebied met een bijzondere flora en fauna. Wandel de Goetheweg bij Altenau of maak een uitgebreide tocht over de Harzer-Hexen-Stieg. In het dal aan de voet van de Brockenberg ligt het schattige dorp Schierke. Ook hier spannende wandelingen in het dal der Kalte Bode of op de Schierker huisberg. Verbaas je over de imposante kliffen die je tijdens je wandeling ontdekt zoals de Mauseklippen en de Schnarcherklippen tijdens je vakantie in de Harz.

UNESCO Werelderfgoed

Eén van de beste bewaarde historische steden in Duitsland is Goslar in het noordwesten van de Harz. Uniek is het oude centrum met haar oorspronkelijke stadsmuur, naast kleurrijke vakwerkhuizen, een mooie marktplein en vele smalle steegjes. De rijkdom is te danken aan ertsmijnen van Rammelsberg. Bezoek het Rammelsberg museum en ga met een mijntreintje 500 m het gebergte van de Harz in. Voor meer avontuur kan je ook, in mijnwerkerskleding, een tour onder de grond maken in een 1 km lange schacht naar het ruim 800 jaar oude gedeelte van de mijn.

Onbekende kuuroorden

Het knusse Ilsenburg aan de rivier de Ilse, een kuuroord met zuivere en gezonde lucht. Het is heerlijk de omgeving te verkennen langs een van de vele wandelpaden. Geniet langs het Heinrich Heine-pad van de natuur in het schilderachtige dal van de Ilse van de gemengde bossen, watervallen en de ongerepte natuur. Een ander geliefd kuuroord is het middeleeuwse Stolberg in het zuiden van de Harz. Boven de stad uit torent het geheel gerenoveerde Stolberg Slot met haar toren uit de 11de eeuw. Bijzonder in de stad is het oude stadhuis zonder trappenhuis en er zijn geen straatnaambordjes. Blankenburg, gelegen op de kalkstenenberg Blankenburg bezit twee kastelen. De kleinste van de twee dateert uit de 18de eeuw en heeft een stijlvolle baroktuin. Ook het Herbergmuseum is de moeite waard, eind 19e eeuw diende dit vakwerkhuis als herberg voor handwerkslieden.

Populaire Vakanties Harz

Met z'n tweeën
Rondreis

Klara

7-daagse autorondreis langs hotels

Duitsland

Ontdek de veelzijdigheid van Duitsland in een korte tijd

Onze vakanties Harz

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Harz

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit