Vakantie Eifel

De onontdekte, groene en heuvelachtige Eifel

Een vakantie in de Eifel betekent in een hele andere wereld terecht komen en toch dichtbij huis zijn. Op korte rijafstand vind je afwisselende natuur, interessante steden als Trier en Koblenz, de Moezel-vallei, kastelen en pittoreske dorpjes als Monschau. Maak wandel- of fietstochten over de honderden kilometers aan goed aangegeven routes. Bezoek een van de vele attracties, zoals de Wallender Born, een heuse geiser die om de zoveel een fontein laat ontstaan. Of ga naar het kastelen van Manderscheid en stap terug in de tijd van de Middeleeuwen tijdens je vakantie in de Eifel. 

Nationaal park Eifel

Het middelgebergte Eifel is een vulkanisch landschap en daarin bevindt zich het 110 vierkante kilometer grote nationale park. Je vindt hier een afwisselend landschap van diepblauwe meren en rivieren, slingerende beken en uitgestrekte stuwmeren, maar ook bosrijke bergpassen en hoogvlaktes kom je hier tegen. Bekijk de prachtige natuur van bovenaf, bijvoorbeeld bij de uitkijktoren Hirschley, gelegen op 180 meter boven de Rurstausee.

Oude steden en kastelen

Behalve de prachtige natuur bezoek je de Eifel ook voor de gemoedelijke en vaak eeuwenoude stadjes. Ga een dagje naar Trier en bewonder de Porta Nigra, struin door de straten van de oude visserswijk Zurlauben en geniet van een lunch in een van de restaurants met uitzicht op de Moezel. In Koblenz neem je de kabelbaan en bewonder je de ‘Deutsches Eck’, het punt waar de Rijn en de Moezel samen komen. Naast deze steden is het kleinere Monschau ook een absolute aanrader. Het is heerlijk dwalen door de straten met de schilderachtige vakwerkhuisjes.

Veel historie is terug te vinden in een van de vele kastelen. Onze persoonlijke favoriet is Burg Eltz in Wierschem. Het kasteel staat op een 70 meter hoge rots, omringd door bos.

Onze vakanties Eifel

Bestemmingen Eifel

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit