Op vakantie naar Denemarken met de elektrische auto

Reis ontspannen met de elektrische auto

Denemarken beschikt over een uitgebreid netwerk van laadpunten, ideaal voor jouw vakantie door Denemarken. Het land is nog niet helemaal compleet dekkend maar je bent nooit ver verwijderd van een plek om je accu op te laden! Er zijn namelijk meer dan genoeg openbare laders verspreid over het mooie Denemarken. Onder de grote aanbieders vinden we onder andere E-on en Clever. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, is het verstandig om van tevoren te controleren welke laadmogelijkheden er langs jouw route beschikbaar zijn. Zo ben je altijd goed voorbereid op je reis en kan je zorgeloos door dit prachtige land rijden.

Opladen tijdens jouw reis door Denemarken

Wil je weten waar je jouw elektrische auto kan voorzien van extra kracht langs de vakantieroute in Denemarken? Geen zorgen, er zijn verschillende online bronnen die je kan raadplegen voor informatie over de laadpunten. Enkele populaire opties zijn: Plugsurfing, New Motion en Chargemap. Bij Chargemap's websiteoverzicht kun je zelfs zien welke faciliteiten er in de buurt van elk laadpunt zijn, handig voor als je onderweg zin hebt in een heerlijke kop koffie! Wist je dat veel laadpunten voor elektrische auto's zich bevinden bij restaurants, hotels, tankstations en winkelcentra?

Ga met onze tips goed voorbereid op vakantie 
- Natuurlijk weet je hoe ver jouw elektrische auto kan rijden. Houd er echter rekening mee dat de auto meer elektriciteit verbruikt op bergopwaartse wegen en dat de accu sneller leegraakt bij lage temperaturen.
- Laad je auto niet helemaal vol bovenaan een berg. Tijdens de afdaling wint de auto namelijk al veel energie terug, die wordt opgeslagen in de accu voor later gebruik. Als de accu al vol zit, kan deze energie niet meer worden opgeslagen.
- In het reisprogramma van onze rondreizen staat per dag aangegeven wat de geschatte afstand is naar de volgende accommodatie. We hebben zelfs speciale rondreizen geselecteerd die perfect zijn om met een elektrische auto te doen.

Dus maak je geen zorgen en geniet van jouw elektrische avontuur!

Betalingsmogelijkheden bij de laadpunten

Voordat je op vakantie gaat naar het mooie Denemarken, is het verstandig om bij je provider te checken of je laadpas geldig is in het buitenland:

- Als je laadpas niet geldig is, kan je een laadpas van een internationaal laadnetwerk gebruiken zoals Plugsurfing of Chargemap.
- Bij de meeste van deze internationale laadnetwerken staat vermeld welke laadpas geldig is bij elk specifiek laadpunt.
- Het ook een optie om te kiezen voor een laadpas van een lokale provider in Denemarken. Vaak kan je betalen via een app van de provider op je smartphone. 

In Denemarken bieden bijvoorbeeld de volgende leveranciers openbare laadpalen aan: 
- Clever
- Tesla
- Ionity

De benodigde stekker op reis

Type 2 laders die in Nederland worden gebruikt, zijn geschikt voor de meeste laadpalen in Europa.

- Tip! Controleer voor de zekerheid in een overzicht van laadpalen, zoals Chargemap of Plugsurfing, welke lader geschikt is voor de laadpaal.
- Neem ook je laadkabel mee die op een normaal stopcontact past, zodat je tijdens een noodgeval kan opladen. Lees jezelf goed in wanneer je dit doet.

Aan boord van ferry maatschappijen

Tijdens je overtocht van Hirtshals naar Kristiansand heb je de mogelijkheid om je elektrische auto op te laden aan boord van de indrukwekkende catamaran Fjord FSTR, verzorgd door Fjordline. Uiteraard wordt hiervoor een extra vergoeding gevraagd. Geef ons een seintje tijdens het boeken van je reis als je van deze optie gebruik wilt maken.

Gelukkig hebben andere veerbootmaatschappijen, zoals Scandlines op de route Puttgarden-Rødby, ervoor gezorgd dat er verschillende snellaadstations in de buurt van de opstapplaats beschikbaar zijn. Deze zijn in samenwerking met E-on tot stand gekomen. Dus maak je geen zorgen over een lege batterij wanneer je door Denemarken reist. En ook Stena Line doet mee! Op de route Göteborg-Kiel kan je jouw elektrische auto probleemloos opladen aan boord van de Stena Line-veerboot. En anders zijn er verschillende snellaadstations in de buurt. 

Het is verstandig om van tevoren te kijken naar snellaadstations voordat je de overtocht maakt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Op naar Denemarken!

Populaire Vakanties Denemarken

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

14-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Korte Vakantie

Reis in het hart van Jutland

5-daagse autovakantie naar het Hart van Jutland

Noord-Denemarken, Billund

Korte culturele reis in Denemarken

Maak je vakantie naar Denemarken compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Denemarken

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit