Vakantie Québec

Joie de vivre in Quebec

Met een vakantie in Quebec trakteer je jezelf op een combinatie van schitterende natuurparken en levendige steden zoals Montreal en Quebec. Hier krijg je de beste café au lait met chocoladecroissant om je dag goed te beginnen. De inwoners van het kosmopolitische Montreal spreken Frans en Engels, en vaak ook nog een derde taal. In de zomer viert Quebec feest; er is altijd wel een festival gaande. Quebec-stad, de hoofdstad van de provincie, is de enige ommuurde stad van Noord-Amerika. In het oude centrum wandel je langs kathedralen, kastelen en pleinen. Het Chateau Frontenac, een hotel in de vorm van een kasteel, is waarschijnlijk het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Tijdens een vakantie in Quebec beleef je de ‘joie de vivre’ van de inwoners.

Walvissen spotten

Behalve de dynamische cultuur, telt de provincie Quebec een aantal fantastische parken. Montreal en Quebec-stad liggen allebei aan de St. Lawrence-rivier, de levensader van de provincie. Het land is vruchtbaar en bestaat uit rollende heuvels en kleine meren. De rivier mondt uit in de Saint Lawrence-baai. Dit is de beste plek in Canada om walvissen te zien, zoals bultruggen, beluga’s en zelfs de blauwe vinvis. De plek waar de meeste mensen naartoe gaan, na beide bovengenoemde steden, is Tadoussac. Dit is dé plek vanwaar de walvisexcursies vertrekken. Tadoussac ligt precies op de plek waar de Saguenay-rivier in de St. Lawrence-rivier uitmondt. Het warme, zoete water van de Saguenay ontmoet hier het koude, zoute water van de St. Lawrence. Daardoor ontstaat er een soort explosie van krill, het voedsel voor walvissen. Zak je de Saguenay-rivier af naar het grote meer Lac Saint-Jean, dan ben je op sommige plekken omgeven door hoge kliffen. In Saint-Félicien aan het Lac Saint-Jean bezoek je Zoo Sauvage de St-Félicien, een van de grootste dierentuinen in Québec.

Onweerstaanbare natuur

Keer je weer terug naar de St Lawrence-rivier, dan bereik je aan de oostzijde van de rivier een paar mooie parken. Het kleine Parc du Bic ligt tussen de plaatsjes Rivière-du-Loup en Rimouski. De eilanden waaruit het park bestaat, komen droog te liggen tijdens eb. Je ziet zeehonden en stekelvarkens en er komen zeldzame planten voor. Het Gaspé-schiereiland is omringd door rijke visgronden waar door de eeuwen heen Ierse, Engelse en Franse emigranten op af zijn gekomen. Aan de kust liggen dan ook kleurrijke vissersdorpjes. Het Parc de la Gaspésie is een echt wandelparadijs. Er liggen een aantal meren en 2 bergketens met hoge toppen bepalen het spectaculaire landschap. Ook loopt hier 1 van de mooiste trajecten van de Appalachian Trail. Maar het meest spectaculair is wel het Forillon National Park op de noordelijke punt van het schiereiland. Je vindt hier steile kliffen, baaitjes met kiezelstranden en imposante bergen. Zwarte beren en rendieren leven in het park en zeevogelkolonies aan de kust. In het water zwemmen zeehonden en verschillende soorten walvissen. Wacht niet langer, en boek nu een vakantie naar het mooie Quebec.

Populaire Vakanties Québec

Autorondreis

Dylan

18-daagse rondreis langs hotels

Canada

Ontdek de wilde dieren van provincie Québec

Onze vakanties Québec

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Québec

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit