Vakantie Prince Edward Island

The Gentle Island

Een vakantie op Prince Edward Island voert je door een lieflijk landschap van golvende heuvels en vissershaventjes. Het eerste wat je opvalt is de kleur van de aarde: de roodbruine stranden zijn fotogeniek, met het contrasterende groen van het duingras. Het eiland heeft de bijnaam ‘the gentle island’: de sfeer is ontspannen, de bewoners zijn vriendelijk. In de hoofdstad Charlottetown daalt je tempo al snel. Het is aangenaam om hier in het oude centrum te wandelen en iets van de lange historie van deze stad mee te krijgen. Het Province House was bijvoorbeeld de plek waar voor het eerst over de eenwording van Canada werd gesproken. Ga tijdens je vakantie op Prince Edward Island ook heerlijk uit eten in een van de vele uitstekende restaurants.

Anne of Green Gables

Vanuit Charlottetown verken je het eiland via mooie autoroutes. Het oostelijke deel rijd je via de Points East Coastal Drive. Onderweg passeer je vuurtorens, vissersplaatsjes en vele mooie stranden. Zie hoe de verse kreeft aan wal wordt gebracht in Beach Point, Murray Harbour en Machon Point. In het Basin Head Provincial Park vind je het mooiste strand van allemaal, Basin Head Beach. Prince Edward Island National Park staat bekend om zijn enorme zandduinen. Loop de Greenwich Dunes Trail om ze het beste te zien. Een andere bezienswaardigheid is het Anne of Green Gables Museum in Cavendish. Deze ‘Anne van het groene huis’, de heldin uit het boek ‘Anne of Green Gables’ van de schrijfster Lucy Maud Montgomery, heeft Prince Edward Island wereldberoemd gemaakt. Vooral Japanners komen graag kijken naar het huis waar de verhalen van Anne mee verweven zijn.

Acadiërs en Mi’kmaq’s

Het westen van Prince Edward Island telt een aantal Acadiër-gemeenschappen, vooral tussen Miscouche en Mont Carmel. Deze Acadiërs spreken Frans en overal in deze streek zie je hun vlag met de gele ster wapperen. Wil je meer weten over hun cultuur, bezoek dan het Acadian Museum in Miscouche. In Tyne Valley of in Malpeque smul je van de specialiteit van deze streek, oesters. In de monding van de Malpeque Bay ligt Lennox Island. Hier wonen nog ongeveer 400 Mi’kmaq’s, de oorspronkelijke bewoners van Prince Edward Island. Je bent welkom op hun eiland in het Aboriginal Ecotourism Complex met wisselende tentoonstellingen. Ook zijn er 2 educatieve rondwandelingen over het eiland. Een vakantie op Prince Edward Island brengt je in contact met alle oorspronkelijke smaken, geuren en kleuren van dit aangename eiland.

Populaire Vakanties Prince Edward Island

Voor het eerst
Autorondreis

Peggy

13-daagse rondreis langs hotels

Canada

Ontdek 3 veelzijdige provincies in Maritiem Canada

Aanbieding
Camperhuur

Ontdek Atlantisch Canada

15-daagse camperhuur

Canada

Onontdekt en authentiek Canada

€ 100 tot € 325 korting per boeking

Onze vakanties Prince Edward Island

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Camperhuur

De vrijheid van reizen per camper. Met de mooiste routesuggesties van onze reisspecialisten

Bestemmingen Prince Edward Island

Voordelige vakanties Prince Edward Island

Aanbiedingen

Vakanties die (tijdelijk) extra voordelig geprijsd zijn

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit