Vakantie Nova Scotia

Het goede leven op Nova Scotia

Tijdens een vakantie op Nova Scotia wordt je ritme bepaald door de altijd aanwezige zee en frisse lucht. Het is de perfecte plek om mooie autoritten te maken en onderweg spannende ontdekkingen te doen. Ga daarnaast ook wandelen, fietsen of zeekajakken. Nova Scotia is ook een uitstekende plek om walvisexcursies te maken of halfedelstenen en fossielen te zoeken op het strand. Waag een dansje op de muziek van de Acadiërs of op Keltische klanken. En verwen jezelf met superverse kreeft en al het andere lekkers dat rechtstreeks uit de zee komt. Waar je ook komt, de inwoners zijn vriendelijk en altijd in voor een praatje. Je begint je vakantie op Nova Scotia in de hoofdstad Halifax waar de sfeer ontspannen is en het leven goed.

Koloniaal erfgoed en fossielen

Loop in Halifax naar het historische centrum aan het water met de mooie winkels en uitstekende restaurants. Dit was ook de plek waar 1 miljoen immigranten Canada binnenkwamen. Hun vaak emotionele verhalen beluister je in het Canadian Museum of Immigration. Als je de kust ten zuiden van Halifax gaat verkennen, maak dan een foto van de beroemde vuurtoren in Peggy’s Cove. Nog verder naar het zuiden vind je het historische vissersplaatsje en UNESCO-erfgoed Lunenburg met kleurige koloniale huizen uit de 18e en 19e eeuw. Het Kejimkujik National Park is een waterwildernis waar je al wandelend of per kano doorheen trekt. Ook kan je hier kennismaken met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Mi’kmaq. Aan de overzijde, bij de Bay of Fundy, zie je hoe groot het getijdenverschil hier is. Tweemaal per dag stroomt er 160 miljard ton water de baai in en weer uit. Door de werking van de oceaan worden er bij de Joggins Fossil Cliffs steeds nieuwe fossielen blootgelegd, bijvoorbeeld van de dinosaurussen die hier ooit rondliepen. Of ga de zee op om walvissen te spotten. Voor een authentiek kreeftendiner kan je het beste terecht in het charmante vissersplaatsje Hall’s Harbour.

Rijd de Cabot Trail

Een vakantie op Nova Scotia is pas compleet als je ook in het meest noordelijke deel bent geweest, het Cape Breton Island. Rijd de Cabot Trail, een rondweg langs de spectaculaire kust. Dit is 1 van de mooiste autowegen van Canada. Onderweg maak je kennis met de Franse en Schotse tradities van de kolonisten. De Cabot Trail loopt ook door het Cape Breton National Park. Hier maak je wandelingen door riviervalleien, sta je oog in oog met een eland en zie je zeearenden vliegen. Een vakantie in Nova Scotia brengt je dicht bij de natuur.

Onze vakanties Nova Scotia

Bestemmingen Nova Scotia

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit