Vakantie Newfoundland & Labrador

Op ontdekkingsreis in Newfoundland

Een vakantie naar Newfoundland kan je gerust ‘off the beaten track’ noemen, en dat geldt nog meer voor Labrador. Naar Newfoundland ga je omdat het een walvissen-hotspot is, omdat je majestueuze ijsbergen voorbij wilt zien glijden en de typische vissersdorpjes wilt bezoeken. Je moet wel wat autoritten maken om de verschillende hoogtepunten te zien. Van de hoofdstad St. John in het oosten naar Gros Morne National Park in het noordwesten is ‘maar’ 700 kilometer. Voorzichtig rijden is noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat je geen overstekende rendieren wilt raken. Het is ook belangrijk dat je van tevoren je reisdoel bepaalt en daar je vakantie op afstemt. Kom je hier voor de ijsbergen, boek dan een vakantie in de periode mei tot half juni. Het walvissenseizoen valt in juli en augustus. De papegaaiduikers blijven wat langer, van mei tot augustus. Uitgedacht? Boek dan je onvergetelijke vakantie naar Newfoundland.

Walvissen en ijsbergen

De hoofdstad St. John’s is een goede plek om de vriendelijke locals te ontmoeten en dagtrips in de omgeving te maken. Al in 1528 stichtten de eerste Europeanen een nederzetting aan deze natuurlijke haven. Dankzij de kabeljauwvangst groeide St. John’s gestaag. Wil je meer over de cultuur van Newfoundland en Labrador te weten komen, ga dan naar The Rooms, een museum met interessante tentoonstellingen. Ten zuiden van St. John’s zie je bultruggen zwemmen, bijvoorbeeld vanaf Cape Spear, de meest oostelijke punt van Noord-Amerika. Of ga het water op om walvissen, ijsbergen en zeevogels te spotten. Een uitstekend vertrekpunt is Witless Bay. Veel tours doen ook de eilanden voor de kust aan (zoals Gull Island) waar zeevogelkolonies broeden.

Diepe kloven in Gros Morne National Park

De kleine vissersplaatsjes die je overal langs de kust tegenkomt, worden outports genoemd. Na het instorten van de kabeljauwvangst in 1992, zijn ze niet langer levensvatbaar. De regering stuurt er daarom op aan dat de vissers verhuizen naar een plaats waar zicht is op werk. Op Fogo Island hebben de inwoners daarop het initiatief genomen om duurzaam toerisme te promoten. Ga een kijkje nemen op dit mooie eiland en steun zo de lokale gemeenschap. In het Gros Morne National Park aan de noordwestkust zie je hoe gletsjers diepe kloven hebben uitgesleten. Maak een boottocht over de Western Brook Pond. Je bent omgeven door steile kliffen die wel 700 meter hoog zijn. Dit park ontdek je ook tijdens prachtige wandelingen.

Populaire Vakanties Newfoundland & Labrador

Autorondreis

John

14-daagse rondreis langs hotels

Canada

Unieke reis naar Newfoundland en Labrador

Onze vakanties Newfoundland & Labrador

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Newfoundland & Labrador

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit