Vakantie New Brunswick

Natuurwonder in New Brunswick

Tijdens een vakantie in New Brunswick eet je je buik rond aan kreeft en ga je op zoek naar de geschiedenis van de Acadiërs. Deze kleine provincie ligt in het zuidoosten van Canada en telt amper driekwart miljoen inwoners. Maar in dit kleine stukje Canada kan je wel een natuurwonder meemaken. Bij Cape Enrage in de Fundy-Bay ontstaan de grootste getijdenverschillen ter wereld. Het verschil bedraagt zo’n 10 tot 15 meter! Daardoor kan het gebeuren dat je bij eb over een breed strand loopt en bij vloed gaat kajakken. De Hopewell Rocks die hier ook liggen, zijn de meest populaire bezienswaardigheid van New Brunswick. In de grillige vormen van deze zandstenen rotsen kan je van alles zien, van paddenstoelen tot ijshoorntjes. Een vakantie in New Brunswick brengt je in aanraking met deze bijzondere natuurverschijnselen.

Kreeftenhoofdstad

Van de Hopewell Rocks rijd je in een uur naar Shediac aan de oostkust. De stad noemt zichzelf de kreeftenhoofdstad van de wereld. Ze hebben zelfs een standbeeld opgericht van een enorme kreeft. Ga naar het strand bij Parlee Beach en eet als afsluiter van een mooie dag verse kreeft en fruits de mer in Shediac.

Vier feest bij de Acadiërs

Aan de noordkust ben je in het hart van Acadië. Dit waren van oorsprong Franse kolonisten die hier neerstreken om een nieuw bestaan op te bouwen. Deze Acadiërs hebben nog steeds hun eigen cultuur. Caraquet is het oudste plaatsje in deze streek met een levendige haven en het grootste Acadian festival. In de eerste 2 weken van augustus strijken hier allerlei artiesten neer. De finale vindt plaats op 15 augustus, op de National Acadian Day. Dan zijn er in de hele streek festiviteiten, parades en is er heel veel eten. Wil je een inkijkje in de manier waarop de Acadian 200 jaar geleden leefden, ga dan naar het Village Historique Acadien, ook in Caraquet. Kinderen vinden het ook leuk om naar het Aquarium & Marine Centre in Shippagan te gaan, omdat ze daar zeedieren mogen aanraken. Ervaar het goede leven tijdens een vakantie in New Brunswick!

Onze vakanties New Brunswick

Bestemmingen New Brunswick

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit