Vakantie British Columbia

Beautiful British Columbia

Een vakantie in British Columbia bied je zoveel fantastische hoogtepunten dat het moeilijk is om daar een keuze uit te maken. Dat begint al met de stad waar je op vliegt, Vancouver. Gelegen tussen de Grote Oceaan en de bergen, is de natuur altijd dichtbij. In de achtertuin van Vancouver ligt het grootste en meest allround wintersportgebied van Canada, Whistler. In de zomer kan je hier mountainbiken, ziplinen en hiken. Op Vancouver Island ligt de hoofdstad van British Columbia, Victoria. Deze elegante stad is gevuld met tuinen, parken, musea en ambachtelijke brouwerijen. Zoek je totale ontspanning, trek je dan terug op de Southern Gulf-eilanden. In het binnenland ga je naar de wijngaarden van de Okanagan-vallei. Richting de Rockies wordt het landschap bergachtiger. Je vindt hier verschillende bijzondere nationale parken, waaronder Yoho en Kootenay. Waarschijnlijk belandt een vakantie in British Columbia in je top-3 reisbestemmingen.

Vancouver

Vancouver is een stad om verliefd op te worden. Lopend door de verschillende buurten ontdek je steeds weer nieuwe geuren, kleuren en smaken. Na New York en San Francisco, heeft Vancouver de grootste Chinatown van Noord-Amerika. Bezoek hier de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Op Granville Island ga je winkelen, eten en een kijkje nemen in de galeries. Je kan maar liefst 30 kilometer langs de waterkant lopen, daarbij doe je ook het beroemde Stanley Park aan met stranden en zwembaden. Ook vind je hier het immens populaire Vancouver Aquarium.

Victoria en Vancouver Island

Alleen al op Vancouver Island valt zoveel te zien en te beleven dat je er je hele vakantie zou kunnen blijven. Het mooie Victoria heeft een historisch centrum en heel veel fietspaden. Begin je ontdekkingsreis in de Inner Harbour in het hart van de stad. De zeehonden begroeten je. Ga een kijkje nemen bij het uitstekende Royal BC Museum met fascinerende tentoonstellingen over natuurhistorie en de oorspronkelijke bewoners van het land. In de gerenoveerde Steamship Terminal zie je de mooie natuurschilderijen van Robert Bateman. Victoria’s Chinatown is klein en vermakelijk. Even buiten de stad ligt het Goldstream Provincial Park, vol ongetemde natuur. Of voeg je bij de surfdudes van Tofino. Dit is een populaire stek voor hippies, gezinnen en stedelingen uit Vancouver. Eigenlijk voor iedereen…

Topwijnen

Halverwege Vancouver en de provincie Alberta ligt de Okanagan Valley, waar topwijnen worden geproduceerd. Naast alle wijngaarden, vind je hier ook het Okanagan-meer om op te varen en de Kettle Valley Rail Trail om te fietsen of te wandelen. De talrijke wijnhuizen ontvangen je voor een tour over hun wijngaard en uiteraard een proeverij. Het hele jaar door zijn er wijnfestivals en boerenmarkten. Geniet van de zon en de geurige lavendelvelden.

De bergen in

Naarmate je westelijker komt in British Columbia, worden de bergen hoger. Je bent in de BC Rocky Mountains parks: Revelstoke, Glacier, Yoho en Kootenay. Ze zijn minder bekend, maar net zo wild als Banff en Jasper in Alberta. Aantrekkelijke stadjes zoals Revelstoke, Nelson of Fernie zijn goede startpunten om de omliggende parken te verkennen. Misschien kom je op je vakantie in dit deel van British Columbia beren, berggeiten of elanden tegen.

Populaire Vakanties British Columbia

Wintersport

Aava Whistler Hotel
+

9-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

British Columbia, Whistler

Persoonlijke aandacht en hoog serviceniveau

Onze vakanties British Columbia

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Bestemmingen British Columbia

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit