Vakantie Alberta

Veelzijdig Alberta

Je gaat in de eerste plaats op vakantie naar Alberta voor de onovertroffen Rocky Mountains. De Nationale Parken Banff en Jasper zijn verrassend toegankelijk ondanks de torenhoge bergen en de wilde natuur. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven in Alberta. De dinosaurusskeletten in Drumheller zijn fascinerend voor kinderen én volwassenen. In het spannende landschap van de omringende Badlands zie je de sporen van deze prehistorische giganten. Nog een unicum is Head-Smashed-in Buffalo Jump. Je kan je misschien al iets voorstellen bij die naam: de Blackfoot dreven hier doelbewust de buffalo’s van een klif af. Staan Calgary en Edmonton ook op je lijst? De Calgary Stampede is onovertroffen feestvieren met een cowboyhoed op. Edmonton wedijvert met Calgary met verschillende festivals, waarvan het International Fringe Festival wel het bekendst is. Er zijn dus heel veel redenen om een vakantie naar Alberta te plannen!

Banff en Lake Louise

Nationaal Park Banff en UNESCO-werelderfgoed is beroemd vanwege de diepblauwe gletsjermeren en de torenhoge bergen met hun imposante toppen. Je maakt hier schitterende auto-, fiets- en wandeltochten. Vanaf de top van Sulphur Mountain heb je een subliem uitzicht over het omliggende landschap. Je komt hier met de Banff Gondola. Hebben je spieren een warm bad nodig, dompel je dan onder in de Banff Upper Hot Springs. In de Johnston Canyon daal je via loopbruggen en langs watervallen af naar de bodem van een ravijn. In de nabijheid van Banff ligt Lake Louise, nog zo’n plek die je absoluut gezien moet hebben. Het turkooizen meer is omgeven door een majesteitelijk landschap. Wandel naar het beroemde Lake Agnes-theehuis, een tocht van ongeveer twee uur bergopwaarts. Na thee en scones zou je nog verder kunnen trekken. Het landschap is zo mooi dat je met heel veel foto’s weer naar je accommodatie terugkeert.

Nationaal Park Jasper

Jasper is dat andere wereldberoemde park in de Rocky Mountains. Het verschil is dat het veel groter is dan Banff en er nog veel meer beren, kariboes, rendieren en elanden rondlopen. Je kan hier uiteenlopende activiteiten ondernemen zoals lopen, mountainbiken, paardrijden en kajakken. In het stadje Jasper sla je proviand in voor je trips. Jasper is ook een goede uitvalsbasis voor de Icefields Parkway, een adembenemende auto- of fietstocht door fenomenaal landschap.

De dino’s van Drumheller

In het kleine plaatsje Drumheller ben je in het hart van de Badlands en midden in Dinosaurusland. In het Royal Tyrrell Museum zie je complete dinosaurusskeletten en mooie presentaties van het leven miljoenen jaren geleden. Waan jezelf in Jurassic Park en ga op pad met een gids in de Badlands waar deze opzienbarende prehistorische vondsten zijn gedaan. De Badlands is een bijzonder maanlandschap van gestreepte heuvels en grillige rotsformaties (‘elfenschoorstenen’), kronkelende canyons (zoals Horseshoe Canyon) en de spannende hangbrug Rosedale.

Calgary en Edmonton

In juli viert Calgary de ‘Calgary Stampede’, een groots Wilde Westenfeest met rodeo’s, cowboyhoeden en country line dancing. Deze ‘Greatest Outdoor Show on Earth’ is een van de belangrijkste festivals van Canada. Calgary is zelf ook wilde westen: de olievondsten trekken veel nieuwe inwoners aan. Wat vandaag nog nieuw is, is morgen alweer verouderd. Edmonton is een jonge stad dat zichzelf op de kaart heeft gezet met het Fringe Festival, een 11-daags theaterfestival in augustus. Na Edinburgh is dit het grootste theaterfestival in de wereld. Verder heeft het een enorm winkelcentrum, het West Edmonton Mall. Hier sla je souvenirs in van je vakantie in Alberta.

Populaire Vakanties Alberta

Vroegboekkorting
Camperhuur

Bewonder de Rockies vanuit de camper

15-daagse camperhuur

Canada

Beleef de Rockies met de vrijheid van een camper

- € 950 korting per boeking bij aankomst in de periodes 01/04/2...

Wintersport

Chateau Jasper

9-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Jasper

Comfortabel verblijf in het gemoedelijke centrum van Jasper

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure in de Rockies

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Banff

Inclusief helikoptervlucht boven de Rockies

Inclusief excursie(s)

Vroegboekkorting
Camperhuur

Langs de hoogtepunten van British Columbia

22-daagse camperhuur

Canada

Ontdek de diversiteit van Vancouver Island

- € 1250 korting per boeking bij aankomst in de periodes 01/04/...

Onze vakanties Alberta

Camperhuur

De vrijheid van reizen per camper. Met de mooiste routesuggesties van onze reisspecialisten

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Alberta

Voordelige vakanties Alberta

Vroegboekkorting

Hoge kortingen voor vroege boekers

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit