Hurtigruten Antarctica

Spectaculaire expeditie naar Antarctica

Het is bijna ondoenlijk om de Hurtigruten expeditie naar Antarctica te beschrijven. Geen enkele bestemming is vergelijkbaar met wat je hier aan natuurschoon zult aantreffen. Antarctica is onaangetast, afgelegen en vol met leven. Stel je voor op een verlaten strand met hoge bergen en duizenden pinguïns om je heen. Het landschap is vulkanisch van aard. Witte bergpieken worden afgewisseld met gletsjers en in de zee drijven enorme ijsschotsen voorbij. De Hurtigruten expedities zijn een comfortabele manier om de spectaculaire natuur van het koudste continent ter wereld te ontdekken.

Start in Zuid-Amerika

Je reist zo’n beetje naar het einde van de wereld en de reis begint daarom eerst met een overnachting in Buenos Aires of Santiago de Chile. Je hebt altijd een hele dag om een van deze hoofdsteden te ontdekken. Daarna vlieg je door naar Ushuaia of Punto Arenas, waar je aan boord gaat van het Hurtigruten expeditieschip.

Hurtigruten Expeditieteam

Aan boord van het Hurtigrutenschip is een deskundig expeditieteam aanwezig, die lezingen zal geven over de omgeving, de historie en de flora en fauna. Ook tijdens de landingen en excursies gaan zij mee en kunnen alles vertellen over wat je onderweg ziet. Ga mee op wandelingen door de uitgestrekte landschappen, waar de enige tekenen van leven de medereizigers en de dieren zijn. Of wat dacht je van kajaktochten langs ijsbergen?

Klimaat van Antarctica

In december en januari is het zomer. Zonnige dagen worden afgewisseld met winderige en natte dagen. Begin januari worden de jongen van de pinguïns, zeehonden en robben geboren. In het Arctische najaar, in februari en maart, zijn de jongen druk bezig het leven te ontdekken en krijgen velen hun eerste zwemles. Dit is ook de beste periode om walvissen te zien.

Weersomstandigheden

Een expeditiereis houdt in dat een reisschema nooit vaststaat. De daadwerkelijke route zal afhangen van de weersomstandigheden en de ijscondities. De beschreven reizen op deze website zijn ter indicatie en geven een globaal beeld wat je kunt verwachten.

Het dierenrijk op Antarctica

Het meest fotogeniek zijn de pinguïns. Doordat er nauwelijks natuurlijke vijanden zijn zien ze geen gevaar als ze door mensen benaderd worden. Onverstoorbaar laten ze zich op de foto zetten. De zee is het domein van verschillende soorten zee honden en walvissen. Voor vogelspotters is Antarctica ook een interessante bestemming. Er zijn tientallen verschillende soorten vogels, zoals albatrossen en aalscholvers.

Populaire Hurtigruten Antarctica

Hurtigruten

Antarctica en de Falklandeilanden

16-daagse expeditiereis

Antarctica

5 dagen op zoek naar de mooiste plekjes van Antarctica

Hurtigruten

Ultieme expeditie Antarctica, Falkland en South Georgia

23-daagse expeditiereis

Antarctica

Bijzonder bezoek aan South Georgia

Hurtigruten

Antarctica, hoogtepunten van het bevroren continent

12-daagse expeditiereis

Antarctica

Een week langs de mooiste locaties van Antarctica

Maak je vakantie naar Antarctica compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Antarctica

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit