Beleef het land van vuur en ijs

In het noordoosten van IJsland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in het noordoosten van IJsland kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Noordoost IJsland

Walvis- en papegaaiduikersafari met RIB boot

Tijdens deze safari met RIB boot ga je op zoek naar walvissen en papegaaiduikers. Een RIB boot is uitdagender, sneller en maakt het hierdoor ook makkelijker om deze prachtige zoogdieren te spotten. Onderweg maak je ook nog een stop op 'puffin island'. Hier kan je papegaaiduikers zien. Deze zijn gemakkelijk te herkennen aan het zwart-witte verenkleed en de grote, felgekleurde snavel.

Walvissafari vanuit Húsavík

Speuren naar walvissen vanaf een boot op de Noordelijke IJszee. Dat klinkt als een avontuur en dat is het ook! Vanuit de haven van Húsavík kan je mee op dit avontuur. In de afgelopen jaren zijn er in dit gebied bruinvissen, vinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en zelfs blauwe vinvissen gezien. Dit is een kans die je niet kan laten liggen. Een onvergetelijke excursie!

Lofthellir ijsgrot

Met een aangepaste 4x4 truck gaat u vanuit Mývatn naar de Lofthellir ijsgrot in het merengebied van Mývatn. Na een wandeling van ca. 20 minuten over de lavavelden arriveert u bij deze spectaculaire ijsgrot, waar u door een smalle opening, op handen en knieën naar binnen kruipt. Eén maal binnen, geniet dan van de natuurlijk opgebouwde ijssculpturen en ijsmassa’s die jaarlijks groeien. Er is zelfs een ijsaltaar waar ...

Entree Mývatn Nature Baths Freyja

In het noorden van IJsland ligt het Mývatn Nature Bath. Zoals de naam al verraad ligt het aan het Mývatnmeer, een zéér actief vulkanisch gebied. Hier kan je genieten van een geothermisch bad. Al badderend heb je een prachtig uitzicht op het Mývatnmeer. Na een bezoek aan dit warme blauwe water voel je je weer als herboren. De entree staat geboekt met aankomst om 17.00 uur.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit