Ontdek het zuiden van Groenland

In Zuid-Groenland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Zuid-Groenland kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Zuid Groenland

Qaqortoq - Bezoek de Hvalsey ruïne

Via de Hvalsey Fjord varen om het eiland Arpatsivik en bereiken Hvalsey, waar we de oudste Noorse kerkruïne van Groenland bezoeken. Een huwelijk uit 1408 is het laatste geschreven bewijs van deze Noorse nederzetting.

Narsaq - Per boot naar de gletsjers

we varen tussen de ijsschotsen door de Bredefjord noordwaarts naar de indrukwekkende Tweeling Gletsjer. We stappen aan land op een smalle rotsen tussen de gletsjers, waar we genieten van een lunch. Daarna varen we verder het fjordensysteem in en varen langs kliffen waar vogels broeden en komen langs een grote waterval.

Narsaq - IJsbergsafari

Het is een fantastisch gezicht om 's avonds de rode gloed van de middernachtzon te zien weerkaatsen op de gigantische ijsbergen. Je vaart tussen de ijsbergen en aan boord geniet van een drankje "on the real rocks"!

Narsaq - Meet the locals

Kom op bezoek bij een lokale Groenlandse familie. Onder het genot van een kopje koffie hoor je de laatste roddels uit het dorp, leer je meer over de traditionele cultuur en hun manier van leven - die op deze geïsoleerde plek toch wel wat anders is. De Groenlanders zijn erg gastvrij en ontmoeten je graag!

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit