Actief in het westen van Groenland

In West-Groenland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in West-Groenland kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In West Groenland

Ilulissat - Meet the locals

Kom op bezoek bij een lokale Groenlandse familie. Onder het genot van een kopje koffie hoor je de laatste roddels uit het dorp, leer je meer over de traditionele cultuur en hun manier van leven - die op deze geïsoleerde plek toch wel wat anders is. De Groenlanders zijn erg gastvrij en ontmoeten je graag!

Ilulissat - Walvissafari en bezoek aan nederzetting Ilimanaq

Voor het spotten naar walvissen varen we de Disko Baai in. In de zomer komt de bultrug walvis hier om zich te goed te doen aan Capelin, een soort haring. We hopen een glimp op te kunnen vangen van deze bijzondere zoogdieren. Onderweg kijk je je ogen uit bij het passeren van de immense ijsschotsen en kleine vissersbootjes. We bereiken de nederzetting van Ilimanaq, waar de inwoners nog steeds afhankelijk zijn van de jacht ...

Kangerlussuaq - 4x4 IJskap excursie

Maak een avontuurlijke excursie per 4x4 naar de grote ijskap van Groenland. Je komt door arctische woestijn, langs rivieren en valleien uitgesleten door oude gletsjers. Over een smal bergpad bereik je vervolgens de ijskap van de Russellgletsjer. Onderweg is voldoende tijd voor fotostops en maken we korte wandelingen naar uitzichtpunten om te genieten van het weidse Arctische landschap.

Kangerlussuaq - Arctische natuursafari

In de omgeving van Kangerlussuaq leeft de grootste populatie muskusossen ter wereld. Samen met een ervaren gids ga je de omgeving verkennen om op zoek te gaan naar deze indrukwekkende dieren. En misschien zie je ook nog wel rendieren! Er bestaat een kans dat je geen dieren ziet tijdens deze safari. Je bent immers in de natuur en niet in een dierentuin. De gids zal zijn uiterste best doen en de kans van slagen is in deze ...

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit