Actief in het westen van Groenland

In West-Groenland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in West-Groenland kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In West Groenland

Ilulissat - Wandeling naar Sermermiut

De excursie start met een busrit richting Sermermiut, tot de weg ophoudt. Vanaf hier start een mooie wandeling onder leiding van een ervaren gids. Je loopt langs de ijsfjord van Ilulissat, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En je komt uit bij Sermermiut, waar nog sporen zijn te vinden van 3 oude Inuit culturen. Geniet van de drijvende ijsschotsen in het water en de prachtige bloemen langs het wandelpad; ...

Ilulissat - IJsbergsafari

Het is een fantastisch gezicht om 's avonds de rode gloed van de middernachtzon te zien weerkaatsen op de gigantische ijsbergen. Je vaart tussen de ijsbergen en aan boord geniet van een drankje "on the real rocks"!

Ilulissat - Meet the locals

Kom op bezoek bij een lokale Groenlandse familie. Onder het genot van een kopje koffie hoor je de laatste roddels uit het dorp, leer je meer over de traditionele cultuur en hun manier van leven - die op deze geïsoleerde plek toch wel wat anders is. De Groenlanders zijn erg gastvrij en ontmoeten je graag!

Ilulissat - Walvissafari en bezoek aan nederzetting Ilimanaq

Voor het spotten naar walvissen varen we de Disko Baai in. In de zomer komt de bultrug walvis hier om zich te goed te doen aan Capelin, een soort haring. We hopen een glimp op te kunnen vangen van deze bijzondere zoogdieren. Onderweg kijk je je ogen uit bij het passeren van de immense ijsschotsen en kleine vissersbootjes. We bereiken de nederzetting van Ilimanaq, waar de inwoners nog steeds afhankelijk zijn van de jacht ...

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit